در شرکت بیمه توسط
آیا آیین نامه ای در مورد کارمزد نمایندگان بیمه وجود دارد ؟
2 پاسخ
توسط (330,650 امتیاز)

در آیین نامه 83 در این خصوص به طور کامل توضیح داده شده است

آيين نامه شماره ۸۳

شوراي‌عالي بيمه در اجراي ماده ۱۷ قانون تأسيس بيمه مركزي ايران و بيمه‌گري در جلسه مورخ ۲۴/۰۲/۱۳۹۲، « آيين‌نامه كارمزد نمايندگي و دلالي رسمي بيمه» را مشتمل بر ۱۶ ماده و ۶ تبصره بهشرح ذيل تصويب نمود:

فصل اول- كارمزد بيمه‌هاي غير زندگي

ماده ۱- حداكثر كارمزد قابل پرداخت از طرف مؤسسات بيمه در انواع بيمه غيرزندگي براي معاملات بيمه‌اي كه توسط نمايندگان و دلالان رسمي بيمه انجام مي‌گيرد بر اساس درصدي از حق بيمه پرداخت شده بشرح زير است:

درصد كارمزد نمايندة حقيقي بيمه

درصد كارمزد شركت نمايندگي بيمه

الف- بيمة آتش سوزي:

۱- منازل مسكوني

۲۵

۲۹

۲- خطرات صنعتي موضوع جداول ضميمه شماره يك آيين‌نامه‌‌ شماره ۲۵ شوراي عالي بيمه

۱۰

۱۲

۳- خطرات غير صنعتي موضوع جداول ضميمه شماره دو آيين‌نامه‌‌ شماره ۲۵ شوراي عالي بيمه

۱۵

۱۷

تبصره بند الف- ميزان كارمزد مربوط به كالاهاي نامبرده در جداول ضميمة شماره ۳، ۴ و ۵ آيين‌نامه‌‌ شماره ۲۵ مصوب شوراي عالي بيمه بسته به مورد، معادل اقلام مندرج در بندهاي ۲ و ۳ فوق ميباشد و درمورد كارمزد خطرات تبعي بندهاي ۲ و ۳ فوق حسب مورد ۵/۲ درصد افزوده مي‌گردد.

درصد كارمزد

نمايندة حقيقي بيمه

درصد كارمزد

شركت نمايندگي بيمه

ب- بيمه باربري:

۱- كالاهاي وارداتي

۱۰

۱۲

۱- كالاهاي داخلي و صادراتي

۱۵

۱۷

۳- باربري به نفع بانك

۵

۶

تبصره بند ب- در مواردي كه بيمه‌نامه باربري بوسيله بانك افتتاح كننده اعتبار تمديد ميگردد، شركت بيمه ميتواند ۵۰ درصد ازكارمزد حق بيمه بيمه‌نامه تمديدي را به بانك و مابه التفاوت آن را حسب مورد به نماينده يا دلال رسمي بيمه پرداخت كند.

درصد كارمزد

نمايندة حقيقي بيمه

درصد كارمزد

شركت نمايندگي بيمه

ج- بيمه بدنه وسائط نقليه موتوري:

۱- وسائط نقليه سواري

۱۰

۱۲

۲- باركش

۷

۹

۳- اتوبوس- ميني بوس

۶

۸

درصد كارمزد

نمايندة حقيقي بيمه

درصد كارمزد

شركت نمايندگي بيمه

د- بيمه مسئوليت:

۱- مسئوليت مدني شخص ثالث اجباري و مازاد اختياري و حوادث راننده

۴

۵

۲- ساير انواع مسئوليت (بجز مسئوليت كشتي و هواپيما)

۲۵

۲۹

درصد كارمزد

نمايندة حقيقي بيمه

درصد كارمزد

شركت نمايندگي بيمه

هـ-  بيمه حوادث شخصي و درماني:

۱- حوادث انفرادي

۲۸

۳۲

۲- حوادث گروهي

۲۵

۲۹

۳- درمان انفرادي

۱۵

۱۷

۴- درمان گروهي

۱۰

۱۲