در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط

سلام..با تشکر از وقتی که میذارین...من دوتا سوال داشتم:

1. همسرم بیمه مشاغل آزاد هست (خویش فرما)..اذر 95، 10 سال تمام ( با 7 ماه کسری به صورت پراکنده) میشه که بیمه دادیم..حالا واسه اینکه این حداقل حقوق بازنشستگی رو به حداکٍثر تبدیل کنیم باید چیکار کنیم...از یکی از کارشناسای اداره تامین اجتماعی پرسیدم گفتن که " بعد از 10 سال پرداخت ، هر دوسال یکبار مراجعه کنید و یه درصدی به حق بیمه ماهانه تون اضافه کنین.." اما یکی دیگه از کارشناسای همون اداره گفتن " این کار هزینه اضافه پرداخت کردنه...برید و دوسال مونده به بازنشستگی بیاین..چون دوسال آخره که تاثیر گذاره"...حالا باید چیکار کرد؟؟؟

 من بیمه 12% زنان خانه دار (فقط و فقط بازنشستگی نه فوت و نه درمان و...)هستم...من برای بالا بردن حقوق بازنشستگیم بایدچیکارکنم؟؟؟ ممنون از راهنماییتون...انگار خیلی ها اصلن چیزی راجع به این چیزا نمیدونن...کارشناسان تامین اجتماعی هم بسیار کم حوصله و تا حدی بد رفتار هستن...

2.اگه ما بیمه خویش فرما باشیم..و در جایی مشغول به کار بشیم.و کارفرما مارو به اجبار بیمه کنه..میشه همچنان به پرداخت بیمه خویش فرما ادامه بدیم؟؟یا به طور خودکار این دو ادغام و یکی میشه؟ و اگه بشه جدا بشه راهش چیه؟؟ وآیا در حقوق بازنشستگی تاثیر داره یا نه؟؟؟

ممنون از شما...خیلی لطف میکنین

2 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

با سلام و پوزش از تاخیر در جوابگویی سوال شما ،

جواب سوال 1 :

برای جوابگویی درست نیاز است تا سن همسر شما و خود شما را بدانم تا دقیق بگویم چه چیزی به صلاحتان می باشد ( درصورت تمایل به تلگرام بنده پیام بدهید )

ولی شرایط بازنشستگی بصورت زیر می باشد :

ملاک بازنشستگی به این صورت می باشد :

الف) شرائط بازنشستگی : در صورت داشتن 30 سال سابقه تمام حداقل سن لازم برای مردان 60 سال تمام و زنان 55 سال تمام

ب) در صورت داشتن 35 سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنّی می تواند تقاضای بازنشستگی نماید.
ج) زنان با 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه و 42 سال سنّ،مشروط بر اینکه بهنگام ارائه درخواست بازنشستگی یا ترک کار در کارگاه های مشمول قانون کار اشتغال داشته باشند می توانند تقاضای بازنشستگی کنند.
د)داشتن 60 سال سنّ و 20 سال سابقه برای گرفتن حداقل مستمری
نکته: مجموع مزد یا حقوق بیمه شده که بر اساس آن حق بیمه پرداخت ده ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر عدد 24

* 5 سال آخر ملاک حقوق بازنشستگی است و می توانید کماکان با نرخ های مصوب جلو بروید و کم کم ان را زیاد نمائید.

*** توصیه : می توانید با  خرید بیمه عمر و تامین اتیه نیز دغدغه های کمی حقوق دوران بازنشستگی خود را جبران نمائید.

جواب سوال 2 :

طبق قانون زمانی که شما به استخدام جایی در می آیید ، آن شرکت شمات را بایستی بیمه اجباری نماید و فواید بیمه اجباری خیلی بهتر و بیشتر می باشد و میزان حق بیمه ایی که شما می پردازید فقط 7% حقوقتان می باشد و سوابق قبلی شما به این امر اضافه می گردد ، پس اصلا در زمان استخدام نیاز نیست بیمه اختیاری را ادامه دهید.