در بیمه درمان تکمیلی توسط
می خواستم بپرسم آیا بیمه بانک می تونه افراد تحت تکفل رو بعد از فوت کارمند به بهانه بالا بودن سن در حالی که حقوق بازنشستگی به حساب فرزند مرحوم واریز می شود را لغو کند؟؟؟؟ آیا این کار قانونی است؟ اگر خیر به کجا می توان شکایت کرد؟
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

با سلام

بازماندگان واجد شرایط متوفی که استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت عبارتند از:

       عیال دائم بیمه شده متوفی

        • شوهر بیمه شده زن  متوفی
         مشروط بر اینکه اولاً تحت تکفل زن بوده و ثانیاً سن او از شصت سال متجاوز باشد و یا طبق نظر کمیسیون پزشکی موضوع ماده ٩١ قانون تامین اجتماعی از کارافتاده بوده و در          هر حال مستمری از سازمان دریافت ننماید.

        • فرزند ذکور متوفی
          به موجب مفاد بند ( ٢ ) ماده ٨١ قانون در صورتی که سن آن کمتر از هیجده سال تمام بوده و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق         گواهی    کمیسیون پزشکی موضوع ماده ٩١ قانون تأمین اجتماعی قادر به کار شناخته نشود ، استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را داشته لیکن به استناد مفاد بند ( ٣ ) ماده     ٤٨ قانون حمایت   خانواده از تاریخ ٧/٢/١٣٩٢
       ( تاریخ لازم الاجرا شدن قانون حمایت خانواده ) حداکثر سن فرزند ذکور تا بیست سالگی ( حداکثر ١٩ سال تمام) تغییر و پس از آن منحصرا ً در صورت اشتغال به تحصیل در     مقاطع دانشگاهی تعیین گردیده و یا اینکه معلول ازکارافتاده نیازمند شناخته شود .

        • فرزند اناث متوفی
          در صورتی که فاقد شغل و شوهر باشد.

        • در اجرای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست مصوب ١٠/٧/٩٢ مجلس محترم شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی هیات محترم وزیران مصوب    ١٤/٤/١٣٩٤، فرزند خوانده در حکم فرزند حقیقی بوده و از کلیه حقوق و مزایای قانونی بهره مند خواهد گردید.

        •  پدر و مادر متوفی
         در صورتی که اولاً تحت تکفل او بوده ثانیاً سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال تجاوز کرده باشد و یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده ٩١     قانون تأمین اجتماعی از کارافتاده باشند و در هر حال مستمری از سازمان دریافت ننمایند.
         لازم به ذکر است در صورت فوت مادر و پدر که هر دو بیمه پرداز سازمان بوده اند ، فرزندان آنان می توانند با رعایت سایر شرایط از هر دو مستمری تواماً استفاده نمایند