در دیه و بیمه خودرو توسط
باسلام خسته نباشید ،شخصی با جنس قاچاق درحال رانندگی زده به یه نفر کشته شده .بیمه باید دیه رو پرداخت کنه به خانواده مرحوم ،بعد بیمه از راننده بخاطر داشتن جنس قاچاق شکایت کنه و مبلغی که به خانواده متوفی پرداخت کرده از راننده دریافت کنه،پس چرا با وجود این قانون بیمه میگه ما هیچ پرداختی به خانواده متوفی نداریم بخاطر جنس قاچاق راننده .لطفا راهنمایی کنید که ما باید چکار کنیم آیا باید از بیمه شکایت کنیم؟
1 پاسخ
توسط (36,630 امتیاز)
با درود

طبق ماده 6 قانون قدیم و ماده 15 قانون جدید تنها در این شرایط خسارت از راننده مسبب حادثه ریکاوری میشود

ماده۱۵ـ در موارد زير بيمه گر مكلف است بدون هيچ شرط و اخذ تضمين، خسارت زيان ديده را پرداخت كند و پس از آن مي تواند به قائم مقامي زيان ديده از طريق مراجع قانوني براي بازيافت تمام يا بخشي از وجوه پرداخت شده به شخصي كه موجب خسارت شده است مراجعه كند:

الف ـ اثبات عمد مسبب در ايجاد حادثه نزد مراجع قضائي

ب ـ رانندگي در حالت مستي يا استعمال مواد مخدر يا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه كه به تأييد نيروي انتظامي يا پزشكي قانوني يا دادگاه رسيده باشد.

پ ـ در صورتي كه راننده مسبب، فاقد گواهينامه رانندگي باشد يا گواهينامه او متناسب با نوع وسيله نقليه نباشد.

ت ـ در صورتي كه راننده مسبب، وسيله نقليه را سرقت كرده يا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.

تبصره۱ـ در صورت وجود اختلاف ميان بيمه گر و مسبب حادثه، اثبات موارد فوق در مراجع قضائي صالح صورت خواهد گرفت.

براساس ماده 11 قانون جدید هم هیچ شرطی برای عدم پرداخت قابل قبول نیست

ماده۱۱ـ درج هرگونه شرط در بيمه نامه كه براي بيمه گذار يا زيان ديده مزاياي كمتر از مزاياي مندرج در اين قانون مقرر كند، يا درج شرط تعليق تعهدات بيمه گر در قرارداد به هر نحوي، باطل و بلااثر است. بطلان شرط سبب بطلان بيمه نامه نمي شود. همچنين اخذ هرگونه رضايتنامه از زيان ديده توسط بيمه گر و صندوق مبني بر رضايت به پرداخت خسارت كمتر از مزاياي مندرج در اين قانون ممنوع است و چنين رضايتنامه اي بلااثر است.