در دیه و بیمه خودرو توسط
تصادف کردم درراه کرمانشاه درحاله رانندگی یه تایرم پنجرشدماشین وزدم به گارده وسطه جاده یه سرنشین داشتم کمرش شکسته ومن گواهینامه ندارم امابیمه دارم
1 پاسخ
توسط (36,630 امتیاز)
با درود

در این مورد به ماده 6 قانون بیمه شخص ثالث قدیم یا ماده 15 قانون جدید رجوع میشود
که طبق آن دیه به زیاندیده پرداخت شده و شرکت بیمه از طریق مراجع قضایی از راننده مقصر بازپس میگیرد

ماده ۱۵ ) در موارد زير بيمه گر مكلف است بدون هيچ شرط و اخذ تضمين، خسارت زيان ديده را پرداخت كند و پس از آن مي تواند به قائم مقامي
زيان ديده از طريق مراجع قانوني براي بازيافت تمام يا بخشي از وجوه پرداخت شده به شخصي كه موجب خسارت شده است مراجعه كند:
الف ) اثبات عمد مسبب در ايجاد حادثه نزد مراجع قضائي
ب ) رانندگي در حالت مستي يا استعمال مواد مخدر يا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه كه به تأييد نيروي انتظامي يا پزشكي قانوني يا دادگاه
رسيده باشد.
پ ) در صورتي كه راننده مسبب، فاقد گواهينامه رانندگي باشد يا گواهينامه او متناسب با نوع وسيله نقليه نباشد.
ت ) در صورتي كه راننده مسبب، وسيله نقليه را سرقت كرده يا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.
تبصره ۱)  در صورت وجود اختلاف ميان بيمه گر و مسبب حادثه، اثبات موارد فوق در مراجع قضائي صالح صورت خواهد گرفت.
تبصره ۲) در مواردي كه طبق اين قانون بيمه گر حق رجوع به مسبب حادثه يا قائم مقام قانوني وي را دارد، اسناد پرداخت خسارت از سوي بيمه گر
در حكم اسناد لازم الاجراء است و از طريق دواير اجراي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور قابل مطالبه و وصول مي باشد.
تبصره ۳) در صورتي كه حادثه در حين آموزش رانندگي توسط مراكز مجاز يا آزمون اخذ گواهينامه رخ دهد، خسارت پرداخت شده به وسيله
شركت بيمه از آموزش گيرنده يا آزمون دهنده قابل بازيافت نخواهد بود و حسب مورد آموزش دهنده يا آزمون گيرنده، راننده محسوب مي شود.