در دیه و بیمه خودرو توسط
سلام

ضوابط و شرایط پرداخت خسارت بیمه بدنه در شرکت بیمه دی
1 پاسخ
توسط (15,920 امتیاز)

با سلام و وقت بخیر

بیمه دی

بیمه بدنه

در این نوع بیمه نامه تعهد بیمه گر برای جبران خسارت ناشی از حوادثی است که برای اتومبیل رخ می دهد که شامل سه خطر اصلی، حادثه جزئی و کلی، آتش سوزی و سرقت کلی است. خطرات تبعی دیگری نیز از قبیل شکست شیشه، سرقت درجا، توقف در مدت تعمیر وسیله نقلیه در تعمیرگاه و پاشیدن مواد اسیدی و شیمیایی می تواند به درخواست بیمه گذار و با پرداخت حق بیمه اضافی به پوشش های اصلی اضافه گردد.

بیمه گذاران محترم می توانند از خدمات رایگان این شرکت به شرح ذیل بهره مند گردند:
1.    بازدید اولیه بدنه          2. کارشناسی در محل

مالکین خودرو و یا افرادی که خودرو از جانب مالک به آنها تحویل داده شده است به این بیمه نامه نیاز دارند.

شرایط عمومی General Condition

مقررات و دستورالعمل های کلی و عمومی است که متضمن حقوق، وظایف و مسئولیت های طرفین قراردا در رشته بیمه ای مورد نظر می باشد. این شرط برای تمام بیمه گذاران یک رشته یکسان است.

شرایط خصوصی  Spetional Condition

به آن دسته از مقرراتی اطلاق می گردد که جنبه عمومی نداشته و ناظر به توافق های خاص بین بیمه گروهر یک از بیمه گذاران می باشد؛ به این معنی که بین مندرجات شرایط عمومی با شرایط خصوصی تعارض وجود داشته باشد، شرایط خصوصی حاکم بر قضیه بوده و در حل اختلاف و داوری ارجحیت بر شرایط عمومی دارد.

 الف) موارد فسخ از طرف بیمه گر:

1- در صورتی که بیمه گذار حق بیمه را به موقع نپردازد.

2- در صورت تشدید خطر مگر آنکه توافق خاصی بین طرفین صورت گرفته باشد.

3- چنانچه بیمه گذار سهواً از اظهار مطالبی خودداری یا اظهارات خلاف واقع بنماید و مطالب اعلام نشده یا اظهارات خلاف واقع در ارزیابی خطر مؤثر باشد.

ب) موارد فسخ از طرف بیمه گذار:

1- در صورتی که خطر موضوع بیمه کاهش یابد و بیمه گر حاضر به تخفیف در حق بیمه نشود.

2- در صورتی که فعالیت بیمه گر به هر دلیل متوقف شود.

تبصره: در صورتی که بیمه گذار بنا به دلایل دیگری متقاضی فسخ بیمه نامه باشد بیمه گر حق بیمه مدت اعتبار بیمه نامه را به روش کوتاه مدت محاسبه و باقیمانده حق بیمه را به بیمه گر پرداخت می کند.

در روش صدور بیمه نامه کوتاه مدت، حق بیمه دریافتی (به لحاظ اینکه بیمه گر با تمامی هزینه های صدور بیمه نامه یکساله روبرو می باشد) بیشتر است. هنگام بازپرداخت باقیمانده حق بیمه انقضاء بیمه نامه کوتاه مدت حسب مورد ملاک محاسبه قرار می گیرد.

- در روش روز شمار حق بیمه پرداختی بر روزهای سال (365 روز) تقسیم و حق بیمه روزهای باقیمانده با در نظر گرفتن حق بیمه یک روز ضربدر روزهای باقیمانده، محاسبه و مسترد می گردد.

شرایط عمومی بیمه نامه بدنه

مراحل صدور بیمه نامه بدنه انواع وسایل نقلیه به هنگام مراجعه بیمه گذار به واحد صدور تا تحویل بیمه نامه به شرح ذیل بیان می گردد:

1- درخواست کتبی و تکمیل فرم پرسشنامه (پیشنهاد): مشتری درخواست کتبی خود را به همراه فرم پیشنهاد که توسط شخص بیمه گذار یا نماینده قانونی وی، به طور دقیق مطالعه و تکمیل گردیده است را به اداره صدور بیمه نامه های بدنه تحویل می دهد.

2- بازدید اولیه: کارشناس بازدید اولیه از مورد بیمه بازدید به عمل می آورد.

تبصره - چنانچه بیمه گذار قبل از پایان مهلت اعتبار بیمه بدنه مجدداً برای سال بعد اقدام به خرید بیمه نامه نماید نیازی به بازدید اولیه نمی باشد. اما اگر تاریخ اعتبار بیمه نامه پایان یابد و مشتری پس از پایان مهلت بیمه اقدام به خرید بیمه نامه مجدد بنماید لازم است که خودرو وی توسط کارشناس مجدداً بازدید و سلامت مورد بیمه تأیید شود.

3- اعلام حق بیمه: پس از تکمیل فرم پرسشنامه واحد صدور می بایست بر اساس اطلاعات اعلام شد در فرم مذکور و تعهدات درخواستی، حق بیمه متعلقه را به بیمه گذاراعلام نماید.

4- تحویل بیمه نامه به بیمه گذار: بیمه گذار پس از واریز مبلغ حق بیمه، و تحویل فیش واریزی به واحد صدور بیمه نامه را دریافت می دارد.

 مدارک مورد نیاز جهت اعلام و تسویه خسارت بدنه

حادثه

جزئی

       1- بیمه نامه بدنه و شخص ثالث 2- گواهینامه راننده 3- کارت ماشین       4- کارت ملی 5- کروکی و سایر گزارشات ذیربط       6- حضور بیمه گذار یا نماینده قانونی وی الزامی است

سرقت و حادثه

کلی

  •        ارائه اصل و تصویر بیمه نامه بدنه و شخص ثالث

       2- ارائه اصل و تصویر کلیه اسناد مالکیت وسیله نقلیه (سند و فاکتور فروش –کارت- شناسنامه مالکیت- سایر اسناد قطعی و وکالتی)، برگه سبز گمرکی برای خودروهای وارداتی

       3- ارائه اصل یا تصویر اوراق شناسایی بیمه گذار (کارت ملی – شناسنامه –گواهینامه)

       4- ارائه اصل یا تصویر برابر اصل گزارش کلانتری، برگه های بازجویی، نامه پلیس آگاهی به اجرائیات و شماره گذاری (کلاسه آگاهی در آن مشخص باشد)

       5- ارائه گواهی عدم خلافی و مفاصا حساب شهرداری تا پایان سال جاری (سال اعلام سرقت)

       6- ارائه استعلام عدم کشف پلیس آگاهی

       7- مالیات دارایی (فقط در مورد وانت بارهای شخصی و خودروها و کامیون پلاک عمومی)

       8- ارائه اصل کارت هوشمند سوخت (اصل گواهی ابطال کارت هوشمند سوخت)

       9- ارائه سوئیچ ها (اصل و یدک همراه با رمز خودرو)

       10- تعیین ارزش خودرو توسط کارشناس بیمه با حضور بیمه گذار

       11- انتقال سند به نام شرکت بیمه دی

        در مورد خسارت سرقت کلی پس از 60 روز از تارخ اعلام سرقت با ارائه مدارک فوق خسارت مورد مطالبه تسویه می گردد.

سرقت در جای قطعات

کلیه قطعات فابریک و غیر فابریک مندرج در بیمه نامه

1- ارائه اصل گزارش کلانتری     2- ارائه اصل و تصویر مدارک (بیمه نامه بدنه – کارت یا سند خودرو – کارت ملی) و حضور بیمه گذار به همراه خودرو

سایر پوشش ها

آصا (آتش سوزی –صاعقه  انفجار)

       1- ارائه اصل گزارش کلانتری و آتش نشانی جهت تعیین علت تامه حادثه

       2- ارائه اصل مدارک بیمه گذار (بیمه نامه بدنه – گواهینامه راننده زمان وقوع حادثه – کارت یا سند خودرو – کارت ملی) و حضور بیمه گذار به همراه خودرو

شکست شیشه

ارائه اصل مدارک (بیمه نامه بدنه، گواهینامه راننده زمان وقوع حادثه، کارت یا سند خودرو، کارت ملی) و حضور بیمه گذار به همراه خودرو

مواد شیمیایی، حوادث و بلایای طبیعی

       -  برای خسارت کم تأیید حادثه توسط کارشناس واحد خسارت و در صورت خسارت بالا  علاوه بر ارائه مدارک ذیل ارائه سایر مدارک مثبته دال بر تأیید حادثه الزامی

      - ارائه اصل مدارک بیمه گذار (بیمه نامه بدنه – گواهینامه راننده زمان وقوع حادثه– کارت یا سند خودرو – کارت ملی) و حضور بیمه گذار به همراه خودرو