در سایر توسط
در بیمه نامه کشتی ، آیا گواهی کلاس و ایمنی یکی هست ؟ یا هر کدام گواهینامه جداگانه ای هست ؟
1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)
با سلام ،

بازرسی فنی و رده بندی کشتی ها
ردهبندی نوعی خدمات فنی است که به منظور تأیید سلامت و ایمنی کشتیها انجام می پذیرد . به عبارتی دیگر رده بندی شامل تهیه و ترویج قواعد و مقررات و استانداردهای فنی در زمینه ساخت کشتی و تأیید تطابق آنها با استانداردها میباشد. این فعالیت در صورتی که کشتی ایراد فنی نداشته باشد منجر به صدور گواهینامه رده بندی می گردد . در صورت حفظ سلامت فنی و مشروط به انجام بازرسیهای دوره ای، کشتی تا پایان اعتبار گواهینامه، رده بندی شده محسوب میشود.
مأموریت اصلی مؤسسه های ردهبندی، ارزیابی فنی مستقل و بیطرفانه از صلاحیت كشتی برای دریانوردی طبق قواعد مؤسسه است. علاوه بر این، مؤسسه های ردهبندی از طرف سازمانهای دولتی مسئول امور دریایی كشورها انتخاب میشوند و سپس به آنها اختیار داده میشود كه به نیابت از سازمانهای دولتی، كشتیهای ثبت شده در آن كشور را از نظر انطباق با قوانین و مقررات ملی و بین المللی دریایی، بازرسی كنند و گواهینامه های قانونی ملی یا بین المللی را صادر كنند.
ردهبندی كشتی از شروط لازم بیمه در شركتهای بیمه گر می باشد ؛ چرا كه صاحبان كشتی همواره مایلاند دارایی خود را بیمه كرده و صاحبان كالا و مسافران دریایی نیز علاقمندند كه برای حمل كالای خود، یا مسافرت، از كشتیهایی استفاده كنند كه گواهینامه های معتبر ردهبندی داشته و بیمه باشند .

قواعد موسسه های ردهبندی برای ساخت و ردهبندی شناورها
هر مؤسسه ردهبندی دارای قواعد و استانداردهایی است که كارخانجات کشتیسازی، سازندگان تجهیزات دریایی و تعمیرکنندگان وسایل دریایی ملزم به رعایت این استانداردها بوده تا شناور ساخته شده بتواند تحت ردهبندی آن مؤسسه قرار گیرد. در تدوین قوانین ردهبندی کلیه استانداردهای ایمنی دریایی بین المللی در نظر گرفته میشود تا شناور ساخته شده از ایمنی کامل برخوردار باشد .
ردهبندی
ردهبندی چرخه كاملی از بررسیهای تضمین كیفیت و ایمنی را شامل شده که از تحقیق درباره خطرهایی كه كشتیها را در سفرهای دریایی تهدید میكند آغاز و با اجرای بازرسیهای منظم از كشتی در دوران بهرهبرداری تكمیل میشود. این عملیات به 2 گروه تقسیم میشود:
ـ قبل از صدور گواهینامه ردهبندی (پذیرش به ردهبندی)
ـ بعد از صدور گواهینامه ردهبندی (حفظ ردهبندی)