در دیه و بیمه خودرو توسط
سلام

آیا بیمه شخص ثالث ماشین شامل تصادف با کسی که عقب مانده ذهنی دارد نیز می شود ؟
2 پاسخ
توسط (36,630 امتیاز)

با درود
اگر منظور شما اینست که راننده مقصر عقب مانده ذهنی است که باید عرض شود که فردی که عقب مانده ذهنی باشد نمیتواند گواهینامه بگیرد پس یا سالم است که در اینصورت خسارت از طرف شرکت بیمه باید پرداخت شود یا اگر گواهینامه ندارد پس ماده 6 اجرا میشود

  • ماده6 ـ در صورت اثبات عمد راننده در ایجاد حادثه توسط مراجع قضائی و یا رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه، یا در صورتی که راننده مسبب فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد شرکت بیمه موظف است بدون اخذ تضمین، خسارت زیان‌دیده را پرداخت نموده و پس از آن می‌تواند به قائم‌مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای استرداد تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه نماید.

اما اگر منظورتان اینست که زیاندیده عقب مانده ذهنی است که باید عرض شود که خسارت کاملا به ایشان پرداخت میشود طبق تبصره 2 ماده 4 قانون بیمه شخص ثالث
تبصره2ـ بیمه‌گر موظف است در ایفاء تعهدات مندرج در این قانون خسارت وارده به زیان‌دیدگان را بدون لحاظ جنسیت و مذهب تا سقف تعهداتبیمه‌نامه پرداخت نماید. مبلغ مازاد بر دیه تعیین‌شده از سوی محاکم قضائی، به‌عنوان بیمه حوادث محسوب می‌گردد.