در سایر توسط
تفاوت شرکت کارگزاری رسمی بیمه با نمایندگان شرکت بیمه چیست؟ از کدام یک بیمه نامه بخریم بهتر است؟
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

بهترین پاسخ
با سلام

نخستین مسئله ای که شما باید به درستی به آن پی ببرید، آن است که هر یک از این مشاغل، چه موارد و مسائلی را شامل می‌شوند .اگرچه انجام کار در یک شرکت بیمه امری کاملا ساده به نظر می‌رسد اما تفاوت های اندکی نیز در این میان وجود دارد . برای مثال، در حالی که کارگزاران بیمه توسط چند شرکت به کار گرفته می‌شوند اما نماینده انحصاری بیمه تنها می‌تواند برای یک بیمه گر کار کند و محصولات یک شرکت خاص را به فروش برساند .

به منظور تعمیم و هدایت امر بیمه در ایران و حمایت بیمه گذاران و بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها شرکت های کارگزاری زیر نظر بیمه مرکزی شکل گرفته اند تا بتوانند از حقوق بیمه گذار در این امر دفاع کرده و به صورت شفاف به بیمه گذاران خدمات بیمه ارائه کنند .

پیش از هر نکته ای باید گفت که کارگزار بیمه، شرکت یا موسسه‌ ای است که در مقابل دریافت کارمزد از شرکت بیمه ‌گر، واسطه انجام معاملات بیمه، بین بیمه‌ گذار و بیمه ‌گر بوده و فعالیت آن، منحصر به ارائه خدمات بیمه‌ ای است  و نماینده بیمه معمولاً صدور بیمه نامه را خودش انجام می‌دهد  ولی شرکت های کارگزاری از طریق دفاتر مرکزی، شعب و نمایندگان شرکت های بیمه بیمه نامه را به صدور می‌رسانند .

اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که نمایندگان می‌توانند فقط با یک شرکت بیمه ای همکاری داشته باشند و صدور، بازدید و بخشی از امور شرکت بیمه را انجام دهند اما کارگزاران باید منافع بیمه گذار را حفظ کنند و در همین راستا می‌توانند با همه شرکت های بیمه ارتباط دشته باشند و نرخ ها و خدمات آنها را ارزیابی کنند .

کارگزاران به شرکت های بیمه مراجعه کرده و از هر شرکت بیمه ای یک کد مجزا دریافت می‌کند اما نماینده فقط یک کد از شرکتی که نمایندگی آن را اخذ کرده دریافت می‌کند؛ بر همین اساس کارگزار می‌تواند نرخ ها و شرایط مختلف را از همه شرکت های بیمه دریافت و بهترین گزینه را به مشتری معرفی کند اما نماینده اجازه این فعالیت را ندارد .

از سوی دیگر، کارگزار به عنوان نماینده ، وکیل و حافظ منافع بیمه گذار در امور خسارتی می‌تواند حضور داشته باشد اما نماینده بیمه اجازه این فعالیت را ندارد . از دیگر تفاوت های کارگزار و نماینده بیمه در ماهیت حقوقی است اما هر دو می‌توانند به بیمه گذار خدمات ارایه دهند .

یک نماینده نمی‌تواند کارگزار  بیمه باشد و یا برعکس؛  فعالان بازار بیمه فقط یکی از این امور را می‌توانند انجام دهند و حتی یک نماینده بیمه حقیقی نمی‌تواند در یک شرکت کارگزاری حقوقی، سمتی داشته باشد و یا برعکس این فرآیند نیز تخلف و غیرقانونی است .

حال نوبت شماست که انتخاب کنید دوست دارید تنها با نماینده یک بیمه گر کار کنید یا تمایل دارید با کارگزاری که برای چندین شرکت بیمه کار می کند  کار کنید. همچنین باید گفت هم نماینده و هم کارگزار اکثر درآمد خود را از کارمزد های مربوط به میزان فروش بیمه نامه ها دریافت می‌کنند  و هیچ تاثیری در قیمت بیمه نامه نخواهند داشت .

یک کارگزار بیمه محصولات چند شرکت بیمه را می‌فروشد و به همین دلیل باید از تمامی‌آنان آگاهی داشته باشد و به همین دلیل مشتریان آنان از تفاوت بین محصولات بیمه ای ارائه شده بین شرکت های بیمه باخبر می‌شوند و در نهایت بهترین محصول را انتخاب و خریداری می‌کنند اما نمایندگان بیمه فقط مجاب هستند که محصول شرکت خودشان را به شما معرفی کنند و چون درآمد آنها بستگی به خرید شما دارد نمی‌توانند عیب محصول بیمه ای خود را بگویند که شما پشیمان شوید و بیمه نامه را از آن نماینده نخرید .