در دیه و بیمه خودرو توسط
دیه به مادر تعلق میگیرد یا همسر
3 پاسخ
توسط
پاسخ سوال مثبت است و مادر و همسر هر یک نسبت به سهم خود از دیه ارث میبرند. و سهم آنها کاملا مشخص است.

سهم زوج یک چهارم و سهم زوجه یک هشتم از کل دیه است.

سهم مادر یک ششم از دیه است.

توضیح تکمیلی 1:

زوجه علاوه بر سهم فوق الذکر،میتواند مهریه اش را به اجرا بگذارد و آن را قبل از تقسیم دیه بین وراث از کل دیه برداشت کند و اگر از دیه چیزی باقی بماند بین وراث تقسیم میشود. حتی شاید با این اجرا دیه ای باقی نماند تا بین وراث تقسیم شود.

توضیح تکمیلی 2: اگر یکی از وراث در قتل مقصر باشد از دیه سهمی نمیبرد مثل کسیکه بعنوان راننده مقصر حادثه باشد و همسرش و یا فرزندش و یا پدر و مادرش در حادثه کشته شود دیگر او از دیه سهمی نمیبرد.
توسط (21,160 امتیاز)

باسلام

دوست عزیز سوالتان نامفهوم است ولی 1/4به همسر ومابقی به اولیای دم پرداخت میشود.