در دیه و بیمه خودرو توسط
با سلام

در یک حادثه رانندگی خوروی در یک پیچ نود درجه منحرف شده و به داخل کانال آب افتاده است. راننده و سرنشین هر دو فوت کرده اند. در جواب پزشکی قانونی علت فوت سرنشین را خفگی در آب قید شده و برای راننده که مقصر حادثه بوده 30 درصد علت فوت حادثه اعلام شده است.

1- آیا به راننده مقصر در این شرایط بیمه کامل تعلق می گیرد یا براساس درصد اعلام شده پزشکی قانونی دیه پرداخت می شود؟

2- بطور کلی اگر راننده مقصر حادثه مثلا سکته کرده باشد و بعد حادثه اتفاق افتاده باشد و موجب مرگ راننده شود، آیا به راننده دیه کامل تعلق می گیرد یا خیر؟

در صورتی که دیه تعلق می گیرد منبع یا دستورالعملی یا قانونی که بتوانیم این موضوع را براساس آن پیگیری نماییم را ذکر نمایید.

با تشکر
1 پاسخ
توسط (4,460 امتیاز)

سلام

اولا به راننده مقصر حادثه دیه تعلق نمیگیرد و تنها غرامت تعلق میگیرد . درصورتی که حادثه علت بوجود آمدن سکته باشد بیمه موظف به پوشش خسارت میباشد درصورتی که مثلا گرفتگی قلبی و غیره علت فوت باشد فوت راننده بر اثر حادثه محسوب نمیشود بلکه بر اثر بیماری میباشد و قابل پرداخت نیست ولیکن سرنشین به هرصورت قابل پرداخت میباشد.

محمد امانی کارشناس رسمی دادگستری در امور بیمه