در بیمه درمان تکمیلی توسط
سلام

من و خانومم قرار است تحت بيمه سلامت ايرانيان مادرم كه بازنشسته اموزش پرورش هستند قرار بگيريم

من شغلم ازاد است و٣٠ ساله و بيمه ندارم و پدرم هم در قيد حيات نيستند. سوالاتم اين است:

حق بيمه من و خانومم ماهانه چقدر است كه مادرم ميبايست پرداخت كنند؟

امكانش هست كه از همين طريق بيمه تكميلي هم بشويم؟

ممنون از پاسخگويي دوستان
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

با سلام

صندوق کارکنان دولت:  (تاریخ اجرا از 01 / 01 /1395)

وضعیت خدمت

نسبت بیمه شده

حق سرانه (سهم کارمند)

حق سرانه

(سهم بیمه گزار)

حق سرانه (سهم  دولت)

شاغل

اصلی و تبعی (1)

2 درصد حقوق و مزایای مستمر سرپرست تا سقف 16،243،320ریال

2 درصد
به میزان سهم کارمند

2 درصد

بازنشسته و موظفین

اصلی و تبعی (1)

 1.7 درصد حقوق مندرج در حکم یا فیش حقوقی سرپرست بدون احتساب حق عائله مندی، حق اولاد و حق نگهداری تا سقف
  16،243،320ریال

1.7 درصد
به میزان سهم کارمند

2.6  درصد

شاغل و بازنشسته

تبعی (2) (شامل همسر دوم و به بعد کارمند مردو همسر و فرزندان کارمند خانم)

310،000 ریال حق سرانه بابت هر نفر در ماه

_

شاغل و بازنشسته

تبعی (3): شامل پدر ومادر ، فرزند خوانده، عروس و داماد و غیره ...

378،889 ریال حق سرانه بابت هر نفر در ماه

_

       توضیحات:

       الف-1-حق بیمه درمان خانواده های شاغلین، بازنشستگان و موظفین دستگاههای اجرایی که از بودجه عمومی دولت استفاده نمی نمایند به ترتیب 2 درصد از حقوق و مزایای مستمر برای شاغلین و 1.7 درصد برای بازنشستگان و موظفین و مابقی تا 6 درصد حقوق و مزایای مستمر توسط دستگاه اجرایی حداکثر تا سقف 2 برابر حداقل حقوق مشمولین قانون کار (مبلغ 16،243،320=8،121،660×2) می باشد.

الف- 2-در صورتی که زوجین هر دو مشترک صندوق بازنشستگی کارکنان کشوری و لشکری باشند حق بیمه درمان از حقوق سرپرست مرد کسر می شود.

الف-3- فرزندان ذکور در صندوق کارکنان دولت تا پایان 22 سالگی و در صورت ادامه تحصیل تا پایان 25 سالگی  می توانند در قالب تبعی 1 تحت پوشش بیمه قرار گیرند و فرزندان اناث تا زمان ازدواج یا اشتغال به کار تبعی 1 محسوب می شوند.

الف- 4- ادامه پوشش بیمه ای برای آن دسته از فرزندان دختر و پسر که از پوشش بیمه ای خارج می شوند در صورت استمرار، حق بیمه بر مبنای حق بیمه تبعی 3 بر اساس ضوابط جاری و با پرداخت ماهیانه 378،889 ر یال امکان پذیر خواهد بود.

الف- 5- در خصوص حق بیمه فرزندان شهدای معظم به استناد بند الف ماده 44 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه، دستگاههای اجرایی ملزم به اقدام همانند حق بیمه جانبازان محترم می باشند.

الف-6- کلیه مشمولین ماده  30 قانون برنامه پنجم توسعه می توانند با پرداخت 6 درصد مبلغ 16،243،320 ریـال و بـه عبـارتی    974،559 ریـال  بصورت ماهیانه از بیمه درمان صندوق کارکنان دولت بهره مند شوند.

ب-موسسات مشمول 2.9:

-حق سرانه موسسات مشمول 9 / 2 ، معادل دو نهم از 6 درصد حقوق و مزایای مستمر سرپرست برای بیمه شدگان اصلی و تبعی (1) می باشد.

   ج – صندوق سایر اقشار ( بجز بیمه شدگان بهزیستی):

   -خانواده های محترم شهداء، جانبازان، آزادگان ، دانشجویان ، طلاب، بسیجیان و ...، می توانند از مزایای بیمه سایر اقشار که در حال حاضر مزایای آن همانند دفترچه کارکنان دولت است بهره مند گردند.

نسبت بیمه شده

حق بیمه ماهانه

اصلی ، تبعی 1، تبعی 2

310،000 ریال

تبعی 3

378،889 ریال

 ج -1–حق سرانه بیمه شدگان اصلی و تبعی 1 مدد جویان سازمان بهزیستی مجموعا 6 درصد حداقل دستمزد وزارت کار  و افراد تبعی 2 بمیزان 310،000 ریال و افراد تبعی 3 به میزان 378،889 ریال می باشد.

  د: صندوق بیمه ایرانیان

سهم بیمه شدگان در صندوق بیمه ایرانیان در سال 1395 معادل پنجاه درصد سرانه مصوب  به مبلغ 155،000 ریال در ماه می باشد. (سالیانه مبلغ 1،860،000 ریال) که در صورت تأیید نیازمندی متقاضی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره)و بهزیستی حق سرانه مربوطه مشمول تخفیف خواهد گردید.

درصد

تخفیفات دولت

درصد تخفیفات بیمه شده

مبلغ تخفیف(ریال)

مبلغ قابل پرداخت

 (ریال)

1،860،000

1،302،000

558،000

1،860،000

توجه:افرادی که متقاضی استفاده از خدمات درمانی صندوق بیمه ایرانیان  و بیمه  سلامت می باشند نباید در سایر سازمانهای بیمه گر(تامین اجتماعی،نیروهای مسلح،کمیته امداد و...) دارای سابقه بیمه فعال باشند.

   و: صندوق روستائیان:

روستائیان و عشایر با توجه به مفاد قانون بودجه سنواتی از پرداخت حق سرانه معاف می باشند.

هر شخصی که بیمه گر پایه داشته باشد میتواند تحت پوشش بیمه تکمیلی داشته باشد.