در دیه و بیمه خودرو توسط
سلام وقت بخیر . در تصادفی خودرو راننده مقصر پسر جوانی بوده که فاقد گواهینامه است ولی بیمه داشته فوت شده است. سرنشینان خودرو 3نفر از جمله مادرش و خواهرش و فرزند خواهرش مصدوم شده اند . قرار موقوفی تعقیب صادر شده است. لذا بیمه اعلام میدارد چون بدون گواهینامه بوده و خانواده راننده مقصر متوفی هستید هرچه دیه به مصدومین که وراث باشند بدهیم اقساطی ریکاوری باید انجام بشه.لطفا راهنمایی بفرمایید دیه مصدومین چگونه پرداخت خواهد شد.سپاسگزارم
2 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

در صورت اثبات عمد راننده در ایجاد حادثه توسط مراجع قضائی و یا رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه، یا در صورتی که راننده مسبب فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد شرکت بیمه موظف است بدون اخذ تضمین، خسارت زیان‌دیده را پرداخت نموده و پس از آن می‌تواند به قائم‌مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای استرداد تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه نماید.

در صورتی که راننده زمان وقوع حادثه فاقد گواهینامه باشد و زیاندیده یا زیاندیدگان شخص یا اشخاص باشند طبق ماده 5 قانون بیمه اجباری شخص ثالث خسارات جانی زیاندیدگان از محل بیمه‌نامه شخص ثالث مقصر با اخذ تضمن لازم پرداخت و سپس از جهت بازیافت خسارت پرداختی به مقصر حادثه مراجعه میشود (ریکاوری خسارت)

چنانچه راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه (دارای گواهینامه) بیمه شده در اثر حادثه جان خود را از دست داده یا مصدوم و مجروح گردد، بیمه‌گر مبلغی به عنوان غرامت به بازماندگان بیمه شده (در صورت فوت) یا خود وی می‌پردازد. حداقل تعهد بیمه گر در این بیمه نامه معادل دیه ریالی یک مرد مسلمان می‌باشد.

ولی برای بازماندگان حوادث رانندگی که راننده مقصر حادثه بدون گواهی نامه است فقط از طریق صندوق تامین خسارت های بدنی قابل جبران است تقریباً حدود 50.000.000 تومان به بازماندگان پرداخت میشود

مدرک لازم برای مطالبه خسارت‌های بدنی

به موجب ماده 3 دستورالعمل ماده 14 قانون بیمه شخص ثالث، مدارک لازم برای بررسی و پرداخت خسارت بدنی متعلقه توسط بیمه‌گر و صندوق حسب مورد به شرح زیر است:

1 . اصل یا تصویر مصدق گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا گزارش مقامات انتظامی یا نظریه کارشناس یا هیئت کارشناسی منتخب مراجع قضایی.

2. بیمه‌نامه شخص ثالث یا هرگونه مدرک دیگری که حاکی از بیمه وسیله نقلیه مسبب حادثه در زمان وقوع حادثه باشد.

3. تصویر گواهینامه رانندگی مسئول حادثه مگر اینکه مشخصات کامل گواهینامه رانـندگی در گـزارش کارشـناس راهنمایی و رانندگی یا پلـیس راه درج شده یا اینکه راننده مسئـول حادثه فاقد گواهینامه رانندگی متناسب با نوع وسـیله نقلیه موجد حادثه باشد.

۴. مدارک شناسایی مصدوم یا متوفی

۵. تصویر خلاصه پرونده بالینی مصدوم یا متوفی در صورتی که در یکی از مراکز درمانی بستری شده باشد.

۶. نظریه پزشکی قانونی

۷. تصویر مدرک شناسایی وسیله نقلیه مسبب حادثه در صورت وجود

۸. ارایه مدارک مثبته دایر بر احراز سمت قانونی متقاضی از قبیل قیمومت یا وکالت یا وصایت یا ولایت خاص حسب مورد

۹. جواز دفن یا گواهی فوت یا شناسنامه باطل‌شده متوفی

همچنین به موجب تبصره 1 ماده مذکور «پرداخت خسارت در حوادث منجر به فوت منوط به ارایه گواهی انحصار وراثت خواهد بود».