در سایر توسط
فرق بين بيمه نامه اعتباري با ضمانت نامه بانكي چيه ؟؟؟
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سلام

بیمه نامه های اعتباری و ضمانت نامه بانکی تفاوت ها و تشابهات زیادی با هم دارند که شرح همه موارد در این متن نمی گنجد و نیاز به مطالعه بیشتری دارد.

بیمه نامه های اعتباری، ریسک اعتباری افراد را می پذیرند. مثلا یکی از بیمه نامه های اعتباری معروف، بیمه عمر مانده بدهکار است که در مورد وام ها و تسهیلات مالی اعتباری اعمال می شود. به این صورت که بیمه گر در ازای دریافت حق بیمه، اقساط باقی مانده از زمان فوت وام گیرنده را بیمه می کند و در صورت وقوع شرایط بیمه نامه، اقساط باقی مانده را به بانک می پردازد و برای بازیابی سراغ شخص دیگری نمی رود.

در مواردی دیگر که مثل بیمه اعتباری مسولیت متصدیان حمل در قبال صاحبان کالا، شرکت بیمه شبیه به ضمانت نامه بنکی عمل می کنند که در ادامه می آید.

اما ضمانت نامه بانکی ابتدا وثیقه و تضمین پرداخت وجه را از متقاضی دریافت می کند و بعد در وجه ذینفع ضمانت نامه، گواهی صادر می کند.

در صورت تحقق شرایط واگذاری تضمین، مطالبات ذینفع را می پردازد و بعد به سراغ نقد کردن وثیقه یا برداشت از وجه سپرده می رود.