در بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد توسط
با سلام و خسته نباشید

بنده طی 6 ماه  از شرکتی که مشغول به کار بودم بیمه ام قطع شده ، و طی درخواست های مکرر گفتند که میشود بیمه خویش کارفرما گرفته شود . لطفا راهنمایی کنین در این خصوص و هزینه بیمه به چه صورت است. با تشکر
1 پاسخ
توسط (15,920 امتیاز)
با سلام و وقت بخیر

به استحضار جنابعالی میرساند که:

* صاحبان حرف و مشاغل آزاد به افرادی اطلاق می‌شود که برای انجام حرفه و شغل مورد نظر با داشتن کارگر و یا خود به تنهایی (خویش فرما) به استناد مجوز اشتغال صادره از سوی مراکز ذیصلاح یا به تشخیص هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی به کار اشتغال داشته و مشمول مقررات حمایتی خاصی نباشند.
* حداکثر سن جهت پذیرش درخواست و اصل قرارداد برای مردان و زنان به ترتیب ٥٠ و ٤٥ سال است، در غیر این صورت افرادی مشمول چنین بیمه‌ای قرار می‌گیرند که دو برابر مازاد سنی مقرر دارای سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی باشند؛ به عنوان مثال یک مرد ٥٤ ساله در صورت دارا بودن هشت سال سابقه پرداخت حق بیمه از چنین بیمه‌ای بهره‌مند می‌شود.
* سه نوع پرداخت حق بیمه در این نوع بیمه وجود دارد :
* نوع اول پرداخت: ١٤ درصدی است که ١٢ درصد آن توسط بیمه شده و ٢ درصد آن با کمک دولت پرداخت می‌شود.
* این دسته از بیمه شدگان از مزایای بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی بهره‌مند خواهند شد.
* در نوع دوم پرداخت: حق بیمه‌ای که افراد می‌پردازند ١٤ درصد و دولت نیز ٢ درصد را به عنوان کمک پرداخت می‌کند که در مجموع نرخ حق بیمه ١٦ درصد می‌شود.
*این دسته از افراد از بیمه بازنشستگی و بیمه فوت قبل و بعد از بازنشستگی بهره‌مند می‌شوند.
* افراد در سومین نرخ و کامل‌ترین نوع بیمه حرف و مشاغل آزاد ١٨ درصد و دولت ٢ درصد پرداخت خواهند داشت و به طور کلی فرد بیمه شده در این نوع بیمه از بیمه بازنشستگی، فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نیز از کارافتادگی استفاده خواهد کرد.

درمان:
* بخش درمان به صورت جداگانه در این نوع بیمه محاسبه می‌شود و هر فردی که می‌خواهد تحت پوشش بیمه درمان نیز قرار بگیرد باید حق سرانه بپردازد که این امر می‌تواند شامل افراد تبعی فرد نیز بشود.

* افراد تحت پوشش این نوع بیمه در مورد بازنشستگی و از کارافتادگی و نیز بیمه فوت همانند سایر افرادی که به صورت اجباری حقوق بگیر هستند از مزایای بیمه استفاده می‌کنند و تنها موضوع درمان آنها متفاوت است.
* افرادی که دارای حرفه و مشاغل آزاد هستند و به عنوان کارفرما مشغول فعالیت هستند حتما از این نوع بیمه استفاده کنند.
*اگر فردی تحت هر شرایطی بازنشسته شده و یا حتی فوت شود، خانواده‌اش می‌تواند تحت شرایط تعریف شده به صورت مادام العمر تحت پوشش تامین اجتماعی قرار بگیرد.

باز اگر سوالی بود با بنده در تماس باشید خوشحال میشم که پاسخگوی شما باشم.