در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام

ایا غیرقانونی بودن اشتغال افراد کمتر از 15 سال در کارگاه  های مشمول قانون کار به این معنی است که اگر چنین افرادی در حین کار در کارگاه دچار حادثه شوند حمایت  های قانونی مقرر در قانون تامین اجتماعی نیز شامل آنها نخواهد گردید ؟
1 پاسخ
توسط (25,300 امتیاز)
با سلام

از آنجا که در ماده 70 قانون تامین اجتماعی به کلمه "بیمه شدگان" اشاره شده و با عنایت به اینکه قانون تامین اجتماعی فقط شامل مشمولین قانون کار نمی باشد و صرف اثبات عدم شمول مقررات قانون کار به فرد، وی را از شمول مقررات قانون تامین‌اجتماعی خارج نمی سازد لذا چنانچه فردی با سن کمتر از 15 سال علیرغم ممنوعیت مقرر در ماده 79 قانون کار اشتغال بکار یافته و بیمه شده باشد و سپس دچار حادثه گردد استفاده وی از مزایای قانون تامین اجتماعی از جمله مستمری از کار افتادگی مغایرتی با مقررات قانون کار نخواهد داشت. بدیهی است که در هر صورت مجازات مقرر در ماده 176 قانون کار در مورد کارفرما که بر خلاف ماده 79 قانون کار اقدام به بکارگیری افراد زیر پانزده سال نموده است قابل اعمال می باشد.