در پرداخت حق بیمه توسط
سلام خسته نباشید برابر حکم وزارت کار کارفرما مکلف به پرداخت حق بیمه از مورخه 1/2/1360 لغایت 31/2/1363 به مدت 37 ماه گردیده ضمنا مزد پرادختی برای بیمه برای امسال95 مبلغ 950 هزار تومان می باشد میخواستم بدانم نحوه محاسبه حق بیمه به چه صورت میباشد. و چه رقمی را کارفرما باید پرداخت نماید. با تشکر از پاسخگویی شما.
1 پاسخ
توسط (15,920 امتیاز)

با سلام و وقت بخیر

محاسبات حق بیمه امر پیچیده ایست که توسط حسابدار شرکت انجام میشه و تامین اجتماعی هم شگردهای خاص خودش را برای محاسبه حق بیمه دارد اگر میخواهید بیشتر در این خصوص بدانید شاید مطالب ذیل برای شما مفید فاید باشد.

براساس قانون تأمین‌اجتماعی و ماده ٢٨، حق‌بیمه ٣٠درصد مزد یا حقوقی است که ٧درصد آن به عهده بیمه‌شده، ٢٠درصد به عهده کارفرما و ٣ درصد نیز به وسیله دولت تأمین می‌شود.

در  محاسبه حقوق آیتم های ذیر بکار گرفته می شود:
مزد مبنا =حقوق روزانه *روزهاي كاركرد
هر ساعت اضافه كار=(حقوق روزانه/7.333)*1.4
حق اولاد به ازاي هر فرزند

بن کارگری

سایر مزایا براساس تشخيص كارفرما مي باشد

حقوق =مزد مبنا+حق اولاد+حق مسكن+حق بن
بيمه سهم كارگر=(حقوق-مزایای غیر مشمول) *7%

ماليات حقوق پرداختی کارگر=(حقوق - موارد غیر مشمول ) - معافیت مالیاتی ماهانه حقوق

وجوهي كه مشمول كسر حق بيمه است ،زير است:
1. حقوق، دستمزد و كارمزد.
2. فوق العاده هاي شغل.
3. اضافه كار، شب كاري و نوبت كاري.
4. فوق العاده خارج از مركز.
5. فوق العاده انجام كارهاي سخت و زيان آور.
6. كمك هزينه خواربار و مسكن.
7. مزد ايام تعطيل و مرخصي استحقاقي.
8. فوق العاده هاي ثابت و مانند آنها.
9. پاداش به جز مواردي كه مشمول كسر حق بيمه نيست.

وجوهي كه مشمول كسر حق بيمه نيست، به شرح زير است:
1. بازخريد ايام مرخصي.
2. كمك هزينه اولاد.
3. هزينه سفر و فوق العاده ما موريت.
4. عيدي و پاداش نهضت سوادآموزي.
5. حق شير و پاداش افزايش توليد.
6. خسارت اخراج و مزاياي پايان كار.
7. حق همسر كه در اجراي قانون نظام هماهنگ پرداخت به كاركنان دولت كه مشمول قانون تامين اجتماعي هستند، پرداخت مي شود.
در مورد حداقل و حداكثر دستمزد و نيز دستمزد مقطوع توجه شما را به توضيحات ذيل جلب مي كنيم:
الف - حداقل دستمزد حداقل دستمزد مشمول كسر حق بيمه مشمولان قانون تامين اجتماعي، برابر حقوق پايه اي است كه هر سال با توجه به هزينه زندگي، از طرف شوراي عالي كار، تعيين و به وسيله وزارت كار و امور اجتماعي اعلام مي شود.
ب - حداكثر دستمزد حداكثر حقوق و مزاياي مشمول كسر حق بيمه ماهانه هر سال، طبق مصوبات شوراي عالي تامين اجتماعي تعيين مي شود.
ج - دستمزد مقطوع علاوه بر دستمزدهاي مذكور، طبق ماده 35 قانون تامين اجتماعي، سازمان مي تواند در موارد لزوم با تصويب شوراي عالي تامين اجتماعي، مزد يا حقوق بيمه شدگان بعضي از فعاليت ها را طبقه بندي و حق بيمه را به ما خذ درآمد مقطوع وصول و كمك هاي نقدي را بر همان اساس محاسبه و پرداخت كند..