در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط (56,040 امتیاز)

بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور به چه صورتی است ؟

پاسخ در ادامه :

1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

تشریح بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور

کارفرمایان باید برای بازنشستگی کارگر در مشاغل سخت ۴ درصد بابت مستمری سنوات بیمه شده پرداخت کنند.

تشریح بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور

روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی قم با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد:مشاغل سخت و زیان آور به شغلهایی گفته می شود که در آن عوامل فیزیکی، ‌شیمیایی و ‌مکانیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و بدلیل اشتغال بیمه شده مشکلاتی بیش از ظرفیت طبیعی فرد برای جسم و روان وی ایجاد می شود.
اطلاعیه با اشاره به اینکه مشاغل سخت به دو گروه تقسیم می شوند افزوده است:دسته اول گروه هایی هستند که ماهیتا سخت و زیان آور نیستند و با استفاده از تمهیدات و وسایل بهداشتی و ایمنی و همچنین فنی می توان سخت و زیان آور بودن این مشاغل را حذف کرد اما دسته دوم ذاتا مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شوند و با تمهیدات بهداشتی بازهم شغل سخت و زیان آور هستند مانند کار در معادن تحت الارضی، غواصی، کار در ارتفاع بیش از ۵ متر، کار با برق فشار قوی، کار در زندان، خبرنگاری، کار با بیماران روانی و ...
اطلاعیه تصریح کرده است:برای برخی از شغل ها مانند خبرنگاری و غواصی باید کمیته مرجع تشخیص مشخص کند که جزو مشاغل سخت محسوب می شود یا خیر.
اطلاعیه ادامه داده است:این کمیته در وزارت کار مستقر است و باید پس از گذشت ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب سابقه کار در مشاغل سخت برای بازنشستگی، فرد به این کمیته مراجعه و شغل وی مورد بررسی قرار گرفته و در مورد آن تصمیم گیری می شود.

اطلاعیه در مورد شغل خبرنگاری نیز اشاره کرده است:خبرنگاری نیز به دسته های مختلفی تقسیم می شود و در کمیته تشخیص مصادیق این شغل بررسی شده و در صورت دارا بودن شرایط لازم مانند استرس، کار در مناطق سخت، حوزه های مختلف خبری و ... می توانند در مشاغل سخت بازنشست شوند.
اطلاعیه با اشاره به اینکه فقط پرداخت بیمه مرجع تصمیم گیری برای کمیته تشخیص نخواهد بود، خاطرنشان ساخته:بر اساس قانون برای بازنشستگی در مشاغل سخت، ۴ درصد بابت مستمری به نسبت سنوات اشتغال در این مشاغل محاسبه و باید پرداخت شود.

بر اساس این اطلاعیه:پرداخت ۴ درصد خسارت مستمری برعهده کارفرماست که پس از احراز شرایط بازنشستگی بیمه شده شاغل در کارگاه باید یک جا پرداخت شود و کارگر هیچ مبلغ اضافی نباید پرداخت کند.
اطلاعیه تاکید کرده:با تسهیلات سازمان تامین اجتماعی پرداخت ۴ درصد مستمری در صورت ارائه تضمین های معتبر از سوی کارفرمایان طی حداکثر ۹ ماهه امکان پذیر شده است.
اطلاعیه اظهار داشته:بازنشستگی در مشاغل زیان آور ربطی به سن ندارد و هر سال کاری یک و نیم برابر محاسبه خواهد شد که البته جنسیت نیز مطرح نیست و زنان و مردان باید به طور مساوی شرایط فعالیت ۲۰ و ۲۵ سال متوالی و متناوب سابقه فعالیت در مشاغل سخت را داشته باشند.

منبع : وب سایت بیمه تامین اجتماعی قم