در سایر توسط
با سلام

کالایی که به راه آهن داده برای انتقال از سرخس به بندرعباس داده بودم در اثر آتش سوزی واگن راه آهن از بین رفته.

بیمه ای که برای راه آهن هست هزینه کالای من را می دهد، آیا بیمه هزینه کرایه حمل رو نیز می دهد یا باید از خود راه آهن بگیرم؟
1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

با سلام ،

توجه شما را جلب می کنم به قانون بار و توشه مسافر در راه آهن ج.ا.ا :

وظايف شركت هاي حمل و نقل ريلي مسافري در قبال بار همراه و توشه مسافر به شرح ذيل مي باشد:

۱. تعيين و اعلام مشخصات بار همراه و غير همراه ( توشه )، بازديد از محتويات وميزان سلامت توشه در حضور مسافر،حفظ سلامت توشه در طول سفر و تحويل دادن آن به مسافر در مقصد.

۲. كمك نمودن به مسافر در صورت مشاهده نقص در بسته‌بندي.

۳. انجام امور باربري درمحوطه و تخليه و بارگيري بارهاي توشه بطور رايگان.

۴. حمل بار توشه و يا خودرو با قطارهاي بعدي درصورت عدم امكان حمل در روز حركت.

۵. بيمه نمودن بارهاي همراه ، توشه و خودرو و آلات ناقله ريلي در مقابل آتش سوزي و حوادث.

۶. در صورت صدمه به بار توشه (كه در سند توشه عيب و نقص مربوطه در مبداء ثبت نگرديده و به سبب اهمال عوامل راهبري قطار ، نقص فني وسيله نقليه و يا شخص ثالث تحقق يافته است ) موارد ذيل
انجام ميگردد

الف ) تنظيم صورت مجلس خسارت درمقصد طي يك مهلت قانوني تعيين شده، طبق درخواست مسافر .

ب) پاسخگويي سريع به ادعاي غرامت مسافر.

ج ) پرداخت غرامت بابت گم كردن و يا ايراد صدمه بارهاي توشه

۷. در صورت وجود موارد ذيل خسارت به صاحب كالا تعلق نميگيرد:

الف) خواص كالا بنحوي باشد كه در زمان حمل فاسد و خراب گردد.

ب) بسته‌بندي و لفاف‌بندي بنحو مطلوب انجام نشده باشد(عدم تناسب بسته‌بندي و لفاف با نوع جنس)

ج) ترخيص ديرهنگام كالا توسط صاحب بار

۸. بار توشه و يا خودرو موارد ذيل قابل حمل توسط راه آهن نمي باشد:

الف ) اسلحه و مهمات،مواد منفجره و مواد آتش‌زا و سوختني.

ب ) مواد سمي، اسيدي،بيماري‌زا و بدبو، مواد و وسايل راديو اكتيو.

ج ) حيوانات بزرگ اهلي و يا حيوانات وحشي.

د ) مواد فاسدشدني.

ه ) بسته‌بندي و عدل‌بندي نامناسب

و ) عرضه زياد بار (به لحاظ حجم و يا وزن زياد ) به نسبت استاندارد حمل همراه مسافر.

ز ) نبودن جاي خالي در واگن توشه.

ح ) كندي بارگيري و ايجاد احتمال تاخير در حركت قطار.

ط ) مزاحمت و اشكال براي ساير بارها.

۹. شركت هاي حمل و نقل ريلي مسافري مي توانند از ورود بارهاي همراه مسافر با توجه به دلايل ذيل به قطار خودداري نمايند

الف )عدم سهولت در جابجايي در قطار.

ب )بزرگتر بودن از محل تعبيه شده براي بار همراه.

ج )خطرناك بودن بار همراه

د )سنگين‌تر و بيشتر بودن حجم بار همراه از فضاي تعلق گرفته براي يك مسافر.

ه )سلب شدن آسايش مسافرين.

و )احتمال آسيب رساندن به وسيله نقليه ريلي.