در پرداخت حق بیمه توسط
بنده حدود 16 ماه هست که در یک پروژه ساختمانی مشغول بکار هستم و در این مدت برای ماه های تیر و مرداد بیمه ریخته نشده است . کارفرما می گوید بخاطر مشکلات مالی نتوانسته حق بیمه را واریز کند وفقط برای ماه شهریور بخاطر این که  دفترچه اعتبار بخورد حق بیمه را واریز کرده است . از آن زمان تا حالا دیگه حق بیمه ای نریخته است. می گوید به مشکلات مالی بر خورده و از ما خواسته است ، به دنبال کار دیگری باشیم؛ می خواستم بدانم اگر ما با وی تسویه مالی کنیم، بیمه این چند ماه چه می شود و باید از چه طریقی پیگیری کنیم؟
1 پاسخ
توسط (2,270 امتیاز)
سلام حقوق و مزایای کارگر از جمله بیمه جزء دیون ممتازه است و اول باید حقوق و مزایای کارگر پرداخت شود و سپس دیگر بدهی ها تسویه گردد . از آنجا که بیمه و پرداخت حق بیمه اجباری است  بهتر است کارفرما در چنین وضعیتی لیست اسامی کارکنان را بدون پرداخت حق بیمه به شعبه ارائه و سپس در مورد چگونگی پرداخت آن و اخذ موافقت در تاخیر پرداخت حق بیمه با مسئولین شعبه وارد مذاکره شود. در هر حال در صورت عدم پرداخت حق بیمه برای ماه های مذکور می توانید ابتدا به شعبه و در صورت نتیجه نگرفتن به هیاتهای حل اختلاف وزارت کار بابت عدم اجرای ماده 148 قانون کار توسط کارفرما مراجعه و شکایت کنید. در مورد تسویه با کارفرما نیز چنانچه از دست دادن کار به علت تعطیلی کارگاه و بحران مالی صاحب کار باشد ، کارگر می تواند از مقرری بیمه بیکاری بهره مند شود.