در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
با سلام

بنده در 30 خرداد 1394 پس از 4 سال کار کردن در یکی از شرکت های وابسته به گروه سایپا و در پایان قرارداد از کار بیکار شدم. به اداره کار مراجعه و شکایت را ثبت نمودم و اداره کار فقط رای به تسویه بنده داد و گفت با توجه به اتمام قرارداد دیگر و عدم نیاز کارفرما بازگشت به کار صورت نمیگیرد. که تاریخ صدور رای و مدت زمان اعتراض تا 10 مرداد 94 طول کشید که در نهایت با توجه به عدم اعتراض کارفرما بنده به دنبال تسویه خود رفته و با توجه به عدم همکاری در تسویه بنده در دیماه 94 مجبور به گرفتن حکم اجرا از دادگستری شدم. آیا پس از گذشت بیش از یکسال می توانم پی بیمه بیکاری خود را بگیرم ؟ در مدت این یکسال نتوانستم کاری مناسب برای خود پیدا کنم. بنده 12 سال پیاپی بیمه دارم و مدرک کارشناسی ارشد ولی نتوانستم کار مناسب خود را پیدا کنم. آیا میتوانم الان برای بیمه بیکاری اقدام کنم یا خیلی دیر شده است ؟
1 پاسخ
توسط (36,630 امتیاز)

با درود

مشمولان قانون بیمه بیکاری چه کسانی هستند

بیکار از نظر قانون بیمه بیکاری، بیمه شده ای است که بدون میل و اراده بیکار شود و آماده به کار باشد. بر اساس این قانون بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی کارگاه مربوط، به تشخیص وزارتخانه ذی ربط و تایید شورای عالی کار، بیکار موقت شناخته شوند و بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث غیر مترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و آتش سوزی بیکار می شوند نیز می توانند از مقررات این قانون استفاده کنند.

غیر ارادی بودن بیکاری، ملاک اصلی برقراری حمایت های قانونی برای بیمه شدگان بیکار است. بنابراین کارگری که به میل خود، کار خود را ترک می کند، نمی تواند از این حمایت ها برخوردار شود.

تشخیص ارادی و غیر ارادی بودی بیکاری بیمه شدگان بر عهده کمیته ای متشکل از نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی است و شعب تامین اجتماعی بر اساس معرفی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در خصوص برقراری مقرری بیمه بیکاری برای بیمه شدگان اقدام می کنند.

زمان گزارش بیکاری غیر ارادی برای مقرری بیمه بیکاری

بیمه شده ای که کار خود را بصورت غیر ارادی از دست می دهد، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، باید حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری، موضوع را به واحدهای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود و یا کار مشابه آن اعلام کند.

مقرری بیمه بیکاری بیمه شدگان واجد شرایط از روز اول شروع بیکاری آنان محاسبه و پرداخت می شود.