در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام

 آیا برای واحد های ستادی و اجرایی وزارت کار در تصمیم گیری های مراجع حل‌اختلاف قانون کار نقشی پیش بینی شده است ؟ و آیا دخالت این واحدها در تصمیم و صدور رای مراجع فوق قانونی است ؟ در مورد کمیته  های انضباطی کار چطور ؟
1 پاسخ
توسط (25,300 امتیاز)
با سلام

از ویژگی های هیأت های تشخیص و حل اختلاف قانون کار در رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی ملحوظ داشتن اصل سه جانبه گرایی در ترکیب اعضاء تشکیل دهنده مراجع قانونی مذکور است و به این لحاظ نمایندگان کارگران و کارفرمایان و دولت بطور برابر در هیأت های مزبور نماینده دارند و از نقطه نظر شرکت در تصمیم‌گیری و صدور رای نیز برای نماینده وزارت کار قانوناً فقط یک رای اختصاص یافته است. ذکر این نکته نیز ضروری بنظر می رسد که مسیولان اداری منجمله مدیرکل کار در رسیدگی ها و اصدار آراء دخالتی ندارند و اصولاً هیچ محمل قانونی برای دخالت وزارت کار، ادارات کل ستادی و اجرایی، مدیران کل، کارکنان و مسیولان اداری در تصمیم گیری و صدور رای مراجع حل اختلاف وجود ندارد. در ترکیب کمیته های انضباط کار هم که در واحد های کارگری به موجب مقررات تشکیل و انجام وظیفه می‌کنند نمایندگان تشکل های کارگری و نیز نماینده مدیریت و سرپرستان عضویت داشته و مستقل از وزارت کار در چارچوب مقررات تعیین موارد قصور و نقض دستورالعمل ها و آیین نامه های انضباط کار موضوع تبصره 2 ماده 27 قانون کار اتخاذ تصمیم و صدور رای می کنند.