در بازنشستگی و مستمری توسط
پس از فوت بازنشسته ی مشاغل از حقوقش چگونه بین همسر و پسر معلول تحت تکلفش تقسیم میشود؟
1 پاسخ
توسط (800 امتیاز)
با سلام و احترام

    بازماندگان واجد شرایط در یکی از حالات زیر استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را خواهند داشت:

1. در صورت فوت بیمه شده بازنشسته (بند 1 ماده 80 قانون)

2. در صورت فوت بیمه شده از کارافتاده کلی مستمری بگیر (بند 2 ماده 80 قانون)

3. در صورت فوت بیمه‌شده‌ای که در ده سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یک سال کار، مشورط بر این‌که ظرف آخرین سال حیات حق بیمه 90 روز کار را پرداخت کرده باشد. (اصلاحیه بند 3 ماده 80 قانون)

بازماندگان واجد شرایط متوفی که استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت عبارتند از:

عیال دائم بیمه شده متوفی-فرزند ذکور متوفی (که سن آن کمتر از 18 سال تمام بوده و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته و یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 قانون تأمین اجتماعی قادر به کار شناخته نشود)-فرزند اناث متوفی (در صورتی که فاقد شغل و شوهر باشد)-پدر و مادر متوفی (در صورتی که تحت تکفل او بوده و سن پدر از 60 سال و مادر از 55 سال بیشتر باشد)

نحوه محاسبه میزان مستمری بازماندگان:

میزان مستمری بازماندگان عبارت است از یک سی‌ام مزد یا حقوق متوسط بیمه شده ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه، مشروط بر این که این مبلغ از پنجاه درصد مزد یا حقوق متوسط ماهانه او کمتر و از صد درصد آن بیشتر نباشد.