در مرخصی زایمان و استعلاجی توسط (100 امتیاز)
سلام

شرکت دولتی تابع قانون کار

۱)آیا درصورت تولد فرند دوقلو امکان استفاده از ۶ روز مرخصی تشویقی )دو تاسه روز(

هست؟

۲)تاریخ اعمال این مرخصیی محدودیت دارد؟ مثلا تولد فرزند در روز پنج شنبه باشد و این مرخصی از شنبه هفته ی بعد اعمال شود؟
1 پاسخ
توسط (6,220 امتیاز)

مجلس شورای اسلامی در سال1392 و در قانون اصلاح جمعیت و خانواده  برای کلیه آقایانی که خودشان و همسرشان شاغل هستند ۱۴ روز مرخصی در زمان تولد فرزندشان در نظر گرفته شد . اگر مادر، خانه دار باشد به هر دلیل از مرخصی زایمان استفاده نکند، پدر دیگر نمیتواند از این دو هفته استفاده کند.این مرخصی اجباری است یعنی اگر پدر شرایطی را که اعلام شد، داشته باشد، باید در همان زمان تولد فرزند از آن مرخصی استفاده کند و اگر نکرد به عبارتی سوخت می شودپدران شاغل در بخش خصوصی، برای بهره مندی از این مرخصی قانونی، حتما باید حکم یا گواهی مرخصی زایمان مادر فرزند یا برگ معرفی بکار همسر خود را در پایان ایام مرخصی زایمان به کارفرما ارائه کنند.

براساس قانون برنامه ششم توسعه مردان شاغل در قوای سه گانه، بخش های دولتی و عمومی غیردولتی که صاحب فرزند می شوند از 3 روز مرخصی تشویقی برخوردار می گردند.