در بازنشستگی و مستمری توسط (-1,060 امتیاز)
سلام وقت بخیر

قانون جدید بازنشستگی تامین اجتماعی سال 1401 به چه صورت می باشد ؟
2 پاسخ
توسط (109,850 امتیاز)

بهترین پاسخ

جدول نحوه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1401 در زیر آمده است:

به منظور پایدار سازی منابع صندوق های بازنشستگی، از ابتدای سال 1401:

1- سنوات خدمت مورد قبول برای بازنشستگی تمامی تمامی مستخدمین مرد و زن دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر در تمامی صندوق های بازنشستگی لشکری، سازمان تامین اجتماعی، دو سال افزایش می یابد.

2- حداقل و حداکثر سن بازنشستگی تمامی مستخدمین مرد و زن به هر میزان ساقه خدمت در صندوق سازمان تامین اجتماعی، دو سال افزایش می یابد. احکام قطعی هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری برای بازنشستگی از این حکم مستثنی است.

3. محاسبه حقوق بازنشستگی در تمامی صندوق های بازنشستگی اعم از کشور، لشکری، سازمان تامین اجتماعی، براساس متوسط حقوق سه سال آخر اشتغال خواهد بود.

با توجه به متن لایحه پیشنهادی بودجه سال 1401, که در تاریخ 21 آذر 1400 تسلیم مجلس گردیده, و دولت در خصوص شرایط جدید بازنشستگی  پیشنهادی را,  در بند (د) تبصره 20 این لایحه مطرح نموده, نکاتی به شرح ذیل  بیان میگردد

1_ لایحه بودجه  قبل از بررسی در کمیسیون های تخصصی مجلس و تصویب در صحن علنی قابلیت اجرا ندارد لذا ممکن است بند (د) حذف یا نکاتی به آن اضافه گردد

2_ در قسمت 1 بند (د) با توجه به متن لایحه به نظر میرسد دولت صرفا مستخدمین مرد و زن دارای مدرک کارشناسی و مقاطع بالا تر بیمه پرواز در تمام صندوق های بازنشستگی را مشمول افزایش دو سال به سنوات خدمت قابل قبول بازنشستگی می داند در نتیجه مستخدمیین دارای مدرک پایین تر مشمول قسمت ا بند (د) نمی گردند

3_  همچنین با توجه به استفاده از کلمه   مستخدمین, در متن لایحه, پیشنهاد جدید بازنشستگی دولت, صرفا در خصوص کارکنان دولت و کارکنان دستگاههای اجرایی وابسته به دولت. در تمامی صندوق ها  میباشد و به زبان ساده تر قسمت های ا و 2 بند (د) تبصره 20 لایحه مربوط به بیمه پردازان بخش خصوصی نیست.

4_ همچنین با توجه به متن قسمت 2 بند ( د) لایحه, دولت پیشنهاد نموده که مدت 2 سال هم به سن و هم به سابقه بازنشستگی آن دسته از مستخدمین (کارکنان دولت یا کارکنان شاغل در دستگاه های وابسته به دولت) که فقط در سازمان تامین اجتماعی بیمه پرواز میباشند,  اضافه گردد که در این صورت قسمت 2 بند (د), میتواند مشمول ِکارکنان دارای مدرک پایین تر از کارشناسی نیز باشد و به عبارتی بخشی از  مقررات بازنشستگی مندرج در ماده 76 قانون تامین اجتماعی و مقررات ذیل قانون خدمات کشوری که مختص کارکنان دولت است, در صورت قانون شدن این لایحه , عملا تغییر خواهد کرد.

5_ ضمنا با توجه به قسمت 3 بند (د) دولت پیشنهاد دیگری را بیان نموده که محاسبه حقوق بازنشستگی در تمام صندوق ها اعم از صندوق  کشوری ,لشگری  و سازمان تامین اجتماعی بر اساس متوسط (میانگین دستمزد) سه سال آخر زمان اشتغال باشد یعنی بعبارتی متوسط 2 سال آخر اشتغال و بیمه پردازی, مذکور در ماده 77 قانون تامین اجتماعی در این لایحه حذف و متوسط 3 سال آخر جایگزین آن گردیده است. که در صورت تصویب لایحه, منجر به کاهش مستمری بازنشستگانی سال 1401خواهد شد. ضمنا قسمت 3 بند (د) مشمول کلیه بیه شدگان, اعم از کارکنان دولت و کارگران بخش خصوصی خواهد بود