در دیه و بیمه خودرو توسط (-1,060 امتیاز)
سلام وقت بخیر

جدول دیات در سال 1401 + جدول جدید دیه اعضای بدن به چه صورت است
2 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

بهترین پاسخ

دیه کامل انسان و همچنین درصد و مبلغ دیه اعضای بدن در سال 1401 به شرح زیر است:

فهرست موضوعات

  • دیه کامل انسان
  • تفاوت دیه مرد و زن
  • ماه های حرام در سال 1401
  • جدول دیه اعضای بدن
  • دیه هاشمه یا شکستگی استخوان
  • دیه جراحت حارصه یا خراشیدگی
  • دیه کبودی اعضای بدن
  • دیه دامیه با زخم شدگی
  • محاسبه دیه و محاسبه ارش

دیه کامل انسان

دیه سال ۱۴۰۱ برای ماه های غیر حرام، ۶۰۰ میلیون تومان و برای ماه های حرام، ۸۰۰ میلیون تومان می باشد.

تفاوت دیه مرد و زن

مطابق قانون مجازات اسلامی، در صورتی ک صدمات و جراحاتی منجر به نقص عضو و زوال منافع گردد، دیه زن نصف دیه مرد محاسبه می‌شود. اما اگر صدمات یا جراحات باعث زوال منافع یا نقص عضو نشده باشد، تفاوتی میان زن و مرد نیست و دیه و ارش، حتی در صورتی که بیش از یک سوم دیه کامل باشد، نصف نخواهد شد و با دیه مرد مساوی است.

توضیح اینکه فقط در تصادفات رانندگی میزان دیه برای مرد و زن یکسان محاسبه میگردد و دیه زن در موضوعات کیفری و ضرب و شتم نصف مرد می باشد.

ماه های حرام در سال 1401

ماه های حرام: محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه

جدول دیه اعضای بدن

جدول مبلغ دیه اعضای بدن در سال 1401
اعضای بدن                                          مبلغ دیه (تومان)
دیه شکستگی استخوان دست که مطلوب التیام یابد ۴۸/۰۰۰/۰۰۰
دیه شکستگی نازک نی استخوان پا ۴۸/۰۰۰/۰۰۰
دیه شکستگی درشت نی استخوان پا ۴۸/۰۰۰/۰۰۰
دیه شکستگی بینی  ۶۰/۰۰۰/۰۰۰
دیه شکستگی ترقوه ۲۸/۸۰۰/۰۰۰
دیه شکستگی هاشمه جمجمه سر ۶۰/۰۰۰/۰۰۰
دیه انگشت کامل ۶۰/۰۰۰/۰۰۰
دیه یک چشم ۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰
دیه زخم شدگی حارصه  سر و صورت ۶/۰۰۰/۰۰۰
دیه زخم شدگی حارصه  اعضای بدن ۳/۰۰۰/۰۰۰
دیه زخم شدگی دامیه سر و صورت ۱۲/۰۰۰/۰۰۰
دیه زخم شدگی دامیه اعضای بدن ۶/۰۰۰/۰۰۰
دیه دندان‌ های پیشین که کامل ساقط شوند  ۳۰/۰۰۰/۰۰۰
دیه دندان‌ های پشتی که کامل ساقط شوند  ۱۵/۰۰۰/۰۰۰
دیه یک دست ۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰
دیه یک پا   ۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰
دیه شکستگی دنده‌های محیط بر قلب ۱۸/۰۰۰/۰۰۰
دیه خرد شدگی استخوان مطلوب التیام یافته  ۱۰۸/۰۰۰/۰۰۰

دیه هاشمه یا شکستگی استخوان

صدماتی که باعث شکستگی استخوان شوند حتی اگر بدون جراحت باشد شکستگی هاشمه است. دیه شکستگی استخوان جمجمه برابر با 10 درصد دیه کامل انسان است. یعنی دیه شکستگی هاشمه جمجمه سر در سال 1401 برابر با 60 میلیون تومان است.

دیه جراحت حارصه یا خراشیدگی

منظور از جراحت حارصه خراشیدگى پوست بدون خونریزی است. اگر جراحت حارصه روی سر و صورت ایجاد شود، دیه آن یک‌صدم دیه کامل است. بنابراین دیه جراحت حارصه سر و صورت در سال 1401 برابر 6 میلیون تومان است.

اگر جراحت حارصه روی سایر اعضای بدن ایجاد شود، دیه آن نیم صدم دیه کامل است. بنابراین دیه جراحت حارصه سایر اعضای بدن از قبیل دست و پا و گردن در سال 1401 برابر 3 میلیون تومان است.

دیه کبودی اعضای بدن

صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست میشود کبودی در نظر گرفته می شود. برای کبودی نقاط مختلف بدن میزان دیه مشخص شده است که طبق قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 ، دیه کبودی  سر و صورت 0.3 درصد از دیه کامل و در سایر نقاط بدن 0.15 درصد از دیه کامل است.

بنابراین دیه کبودی سر و صورت در سال 1401 برابر با یک میلیون و 800 هزار تومان است و دیه کبودی سایر اعضای بدن در سال 1401 برابر با 900 هزار توامن است.

دیه دامیه با زخم شدگی

منظور از جراحت دامیه زخمى است که به گوشت هم آسیب وارد کرده و باعث خونریزی شده است اما آنقدر عمیق نیست که بریدگی در نظر گرفته شود.

 مبلغ دیه جراحت دامیه سر و صورت معادل ۲ درصد دیه کامل انسان است. یعنی دیه جراحت دامیه سر و صورت در سال 1401 برابر 12 میلیون تومان است.   اما اگر دامیه روی سایر اعضای بدن ایجاد شود، مبلغ دیه آن معادل 2 درصد از دیه کامل آن عضو خواهد بود. به عنوان مثال اگر جراحت دامیه روی پا ایجاد شود مبلغ دیه دیه آن معادل 2  درصد از دیه کامل یک پا خواهد بود. بنابراین دیه جراحت دامیه پا 2 درصد از نصف دیه کامل است که این مبلغ در سال 1401 برابر با 6 میلیون تومان است.

محاسبه دیه و محاسبه ارش

محاسبه دیه بر اساس مبلغ دیه‌ای است که توسط قوه قضاییه به صورت سالانه اعلام می‌گردد. از همین رو پزشکی قانونی با اعلام میزان صدمات وارده به فرد و اعلام آن به دادگاه، مسیر محاسبه دیه را هموار کرده و دادگاه نیز بر اساس گواهی پزشکی قانونی مبلغ دیه را اعلام می‌کند.

از طرف دیگر در بعضی موارد و برای برخی از صدمات، دیه‌ای در قانون مجازات اسلامی پیش بینی نشده است؛ به همین دلیل در هنگام بروز چنین مواردی دادگاه مطابق گواهی پزشکی قانونی و براساس تشخیص خود، مبلغی را به عنوان ارش اعلام کرده که فرد خاطی موظف به پرداخت آن می‌شود. در واقع نحوه محاسبه ارش بر اساس اعلام پزشکی قانونی و تشخیص دادگاه است.