در بیمه بیکاری توسط (-1,060 امتیاز)
ضمن عرض سلام و خسته نباشید

جدول ، مبلغ و شرایط بیمه بیکاری بیمه بیکاری سال 1401 رو میخواستم
2 پاسخ
توسط (109,850 امتیاز)

بهترین پاسخ

شرایط  و مدارک دریافت بیمه بیکاری در زیر آمده است. برای ثبت نام آنلاین بیمه بیکاری به سامانه جامع روابط کار به آدرس prkar.mcls.gov.ir مراجعه کنید.  (بعد از ثبت نام در سامانه جامع روابط کار به پنجره واحد، سپس خدمات پنجره، سپس خدمات اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری و سپس درخواست بیمه بیکاری را انتخاب کنید  )

فهرست موضوعات

  • جدول مدت دریافت بیمه بیکاری
  • مبلغ بیمه بیکاری ۱۴۰۱
  • افزایش حقوق بیمه بیکاری در سال 1401
  • شرایط استفاده و دریافت بیمه بیکاری بر طبق قانون جدید
  • مدارک لازم برای بیمه بیکاری
  • زمان گزارش بیکاری غیر ارادی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری
  • علل قطع شدن بیمه بیکاری
  • ثبت نام بیمه بیکاری
  • عواقب گرفتن بیمه بیکاری
  • نکات قابل توجه در دریافت و پیگیری بیمه بیکاری

جدول مدت دریافت بیمه بیکاری

جدول مدت دریافت بیمه بیکاری در زیر آمده است:

مبلغ بیمه بیکاری 1401

حداقل مبلغ بیمه بیکاری 1401، حداقل حقوق وزارت کار (بدون بن و حق مسکن) می باشد که برای سال 1401 مبلغ 43,190,750 ریال می باشد.

حداکثر مبلغ بیمه بیکاری سال 1401 برابر با 55 درصد حقوق پایه می باشد. برای کسانی که افراد تحت تکفل دارند نیز تا 4 نفر، به ازای هر نفر 10% اضافه می شود. (حداکثر مبلغ بیمه بیکاری از 80% متوسط مزد یا حقوق بیمه شده نباید بیشتر شود.)

متوسط مزد یا حقوق روزانه بیمه شده که مبنای تعیین مبلغ بیمه بیکاری است از طریق تقسیم جمع کل دریافتی مبنای کسر حق بیمه تامین اجتماعی ظرف ۹۰ روز قبل از شروع بیکاری بر روزهای کار بیمه شده در این مدت محاسبه می شود.

افزایش حقوق بیمه بیکاری در سال 1401

افزایش حقوق بیمه بیکاری از اول فروردین 1401 برای کسانی که در سال 1400، بیمه بیکاری دریافت می کردند اعمال می شود. حقوق فروردین بیمه بیکاری 1401 با نرخ افزایش یافته سال جدید، در 15 اردیبهشت واریز می شود.

شرایط استفاده و دریافت بیمه بیکاری

بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد :

  • مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی باشند.
  • بیکاری حداکثر ۳۰ روز پس از اخراج یا اعلام عدم نیاز توسط کارفرما به اداره کار گزارش شود (در موراد خاص بیشتر از ۳۰ روز نیز امکان دارد)
  • به صورت غیر ارادی از کار اخراج شده باشند
  • تبعه کشورهای خارجی نباشند.
  • مستمری بگیر، بازنشسته و یا از کار افتاده کلی نباشند.
  • بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد. ( در صورت اتمام قرارداد بیکار شدن حداقل یکسال سابقه نیاز است )
  • بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتش سوزی ( افرادی که به دلیل شیوع بیماری کرونا بیکار شده اند نیز مشمول این بند می شوند) بیکار می شوند، برای دریافت مقرری بیمه، نیاز به داشتن حداقل سابقه پرداخت حق بیمه ندارند و حتی اگر در روز اول کار بر اثر این حوادث بیکار شوند می توانند حقوق بیمه بیکاری دریافت کنند.
  • بیمه شدگان باید در دوره های کارآموزی و سوادآموزی که از سوی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهضت سوادآموزی برگزار می شود، شرکت کنند و هر دوماه یک بار، گواهی لازم در این زمینه را به شعب تامین اجتماعی ارائه کنند.

مدارک لازم برای بیمه بیکاری

  1. قرارداد یکسال آخر با مهر و امضای کارفرما و امضای کارگر
  2. نامه عدم نیاز کارفرما
    نکته بسیار مهم: در این نامه بایستی ذکر شود که از تاریخ …. نیازی به حضور شما در این شرکت نمی باشد. لازم است تاریخ فوق یک روز بعد از تاریخ قرارداد و آخرین روز ذکر شده در لیست بیمه باشد. به عنوان مثال اگر تا ۹۷/۱۰/۳۰ قرارداد دارید در نامه قید شود از تاریخ ۹۷/۱۱/۱ نیازی به حضور شما در این مجموعه نمی باشد. )
  3. اخذ استعلام سوابق بیمه از شعبه تامین اجتماعی مربوطه _برخی ادارات استعلام اینترنتی را می پذیرند: (راهنمای مشاهده سوابق بیمه ) آخرین روزی که برای شما لیست بیمه ارسال شده است باید مقارن با آخرین روز قرارداد باشد. یعنی اگر پایان دی ماه ۹۷ قرارداد به اتمام می رسد تنها تا پایان دی ماه لیست رد شود نه کمتر و نه بیشتر
  4. اصل شناسنامه + اصل کارت ملی به انضمام کپی آنها
  5. کپی آخرین مدرک تحصیلی
  6. کارت پایان خدمت برای آقایان

زمان گزارش بیکاری غیر ارادی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری

بر طبق قانون اداره کار، بیمه شده ای که کار خود را بصورت غیر ارادی از دست می دهد، برای دریافت مقرری بیمه، باید حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری، موضوع را به واحدهای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود و یا کار مشابه آن اعلام کند.

مقرری بیمه، بیمه شدگان واجد شرایط از روز اول شروع بیکاری آنان محاسبه و پرداخت می شود.

علل قطع شدن بیمه بیکاری

در شرایط زیر حقوق بیمه بیکاری تعلق نمی گیرد و یا منجر به قطع بیمه می شود:

  1. بیمه شده مجددا به کار اشتغال یابد.
  2. بیمه شده بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دوره های کارآموزی یا سوادآموزی خودداری کند.
  3. بیمه شده بیکار از قبول شغل تخصصی خود یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری کند.
  4. بیمه شده بیکار، مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی و یا از کارافتادگی کلی شود و یا فوت نماید.
  5. بیمه شده با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار اولیه برگردد.
  6.  مدت زمان استحقاقی بیمه شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری خاتمه یابد.

ثبت نام بیمه بیکاری

برای ثبت نام آنلاین بیمه بیکاری به سامانه جامع روابط کار به آدرس https://prkar.mcls.gov.ir/Login مراجعه کنید.  (بعد از ثبت نام در سامانه جامع روابط کار به پنجره واحد، سپس خدمات پنجره، سپس خدمات اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری و سپس درخواست بیمه بیکاری را انتخاب کنید  )

          عواقب گرفتن بیمه بیکاری

          مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری به عنوان سابقه پرداخت حق بیمه مشاغل عادی محسوب می گردد. با توجه به اینکه برابر مقررات حاضر،دستمزد و مزایای مشمول کسر حق بیمه در دو سال آخر بر نحوه محاسبه مبلغ مستمری بازنشستگی موثر است، بهتر است که در سال های منتهی به بازنشستگی از مقرری بیمه بیکاری استفاده نگردد.

          نکات قابل توجه در دریافت و پیگیری بیمه بیکاری

            • مدت زمان دریافت بیمه بیکاری جز سوابق بیمه از نظر بازنشستگی و ازکارافتادگی محسوب می شود و دریافت بیمه بیکاری نه تنها صدمه ای به بازنشستگی نمی زند، بلکه زمان دریافت این مزایای بیمه ای به عنوان سابقه بیمه برای بازنشستگی در نظر گرفته می شود.
            • مقرری بیمه بیکاری افراد واجد شرایط از روز اول بیکاری قابل پرداخت است، حتی اگر مراحل اداری در اداره کار چندین ماه طول بکشد.
            • دریافت مبلغ بیمه بیکاری مانع از دریافت مستمری از کار افتادگی جزئی نمی شود.
            • در صورت بیکاری زن و شوهر بیمه شده، هر دو از حقوق بیمه بیکاری برخوردار می شوند.
            • در صورتی که پس از پرداخت حقوق بیمه بیکاری به بیمه شده ای، مشخص شود که بیکاری بیمه شده، ناشی از اراده شخصی وی بوده است بیمه شده باید وجوه دریافتی بعنوان حقوق بیمه بیکاری را به سازمان تامین اجتماعی بازپرداخت نماید. همچنین بیمه شدگانی که با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار قبلی خود باز می گردند نیز باید مبالغ دریافتی را به تامین اجتماعی برگردانند.
            • چنانچه بیمه شده بیکار، اشتغال مجدد خود را اعلام نکند و به رغم اشتغال همچنان به دریافت حقوق بیمه بیکاری ادامه دهد، باید مقرری دریافتی از زمان اشتغال را به تامین اجتماعی برگرداند.
            • بیمه شدگانی که وفق مقررات قانون کار و حسب آراء صادره از مراجع حل اختلاف مقرر در این قانون به دلیل قصور در انجام وظایف محوله و یا نقض آیین نامه های انضباطی کارگاه توسط کارفرما اخراج گردیده اند مستحق دریافت حقوق بیمه بیکاری نخواهند بود.
            • کارگران فصلی در صورتی که صرفا در اثنای فصل کار اخراج گردیده و بیکاری آنها بلا اراده تشخیص داده شود، مشمول دریافت حقوق بیمه بیکاری خواهند بود.
            • بیکاران دارای قرارداد کار با مدت معین در صورتی که بر اساس رای مراجع حل اختلاف در اثنای مدت قرارداد اخراج گردیده باشند، مشمول استفاده از بیمه بیکاری خواهند بود.
            • چنانچه بیمه شده در پایان قرارداد کار بیکار شود داشتن یکسال سابقه پرداخت حق بیمه در آخرین کارگاه الزامی است.
            • به مدیر عامل شرکت ها حقوق ایام بیکاری تعلق نمی گیرد: بر طبق قوانین بیمه بیکاری تامین اجتماعی، پرداخت حقوق به مدیرعامل شرکت ها و بیمه پردازی آنها اختیاری بوده و اجباری نیست، مشمول قوانین بیکاری نبوده و میتوان در صورت درج نام مدیرعامل در لیست بیمه ، ۳ درصد بیمه بیکاری را از حقوق وی کسر ننمود. در هر حال مدیر عامل شرکت حتی در صورت بیکاری مشمول دریافت حقوق ایام بیکاری نخواهد بود.