در دیه و بیمه خودرو توسط (420 امتیاز)

هوالحق.

با سلام و احترام.

عزیزان وکلا و بزرگواران حقوقی لطفاً در این خصوص راهنمایی جامع بفرمایید. این سوال من و خیلی از خسارت دیدگانی هست که دچار مشکل شده اند.

-  همه افراد مثل من تصادفی کردند و هزینه ای از جیب شخصی ( به دلایل مختلف مثل پر بودن بیمارستان ضروری بودن عمل و.... ) برای درمان خودشون داده اند.

بنده با آمبولانس به بیمارستان ارجاع داده شدم و هزینه درمان توسط شرکت بیمه پرداخت شد ولی بعد از ترخیص و مراجعه به پزشکی قانونی مشخص شد که استخوان های از بدنم دچار شکستگی شده است و باید سریع تر عمل شوم که دیگه بخش اورژانس منو قبول نکردن و بیمارستان های دولتی شغلوغ بودند و به ناچار به بیمارستان خصوصی رفتم.

* قانون  می گوید:

1) جبران هزینه های صورت پذیرفته مربوط به درمان جراحات ناشی براثر تصادف ، طبق ماده 35 قانون شخص ثالث مصوب 1395 برعهده شرکت بیمه گر صادرکننده بیمه شخص ثالث مقصر می باشد.

2) در طبق تبصره 3  قانون جدید بیمه می خوانیم که : منظور از خسارت بدنی، هر نوع دیه یا ارش ناشی از صدمه، شکستگی، نقص عضو، از کارافتادگی (جزئی یا کلی-موقت یا دائم)یا دیه فوت شخص ثالث به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون است. هزینه معالجه نیز چنانچه مشمول قانون دیگری نباشد، جزء تعهدات بیمه موضوع این قانون خواهد بود.

3- استناد به قانون مسئولیت مدنی و قاعده لاضرر و سایر قواعد فقهی و مواد قانونی هم مطرح هست.

* مجری قانون اجرا نمی کند :

- الان که برای انتقال نامه پزشکی قانونی به دادگستری شهرستان رفتم تا شکوایه خود را تکمیل و درخواست دیه نمایم،  از دادستان سوال پرسیدم علاوه بر دیه هزینه های 7 میلیونی که انجام داده ام ( همه را فاکتور و مهر و امضا شده دارم )  چه می شود و چه طور باید آنرا پس بگیریم ، ایشان ( در حالی که متن شکوایه را خودشون می نوشتند مبنی بر این که درخواست دیه دارم)  گفتند : هیچی همین دیه ای که بهت داده میشه همین هست و همین !  و اگر هزینه درمانت بیشتر از دیه ات شد اونوقت بیا پیگیر بشو جون!

* من یک فرد ضرر دیده چه کنم؟

1- من برای ارائه یک دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم به دادگاه کیفری باید بروم ؟ چه طور باید اقدام کنم که با این دادستان مشکلم را حل کنم ؟ اصلاً پیش کی باید برم؟  اگر در این دادگاه ( نمی دانم حقوقی هست یا کیفری) به حق خود نرسیدم باید به چه دادگاه دیگری مراجعه کنم؟

2- هزینه های که انجام داده ام را بیمه شخص ثالت که خودرو را بیمه نموده است باید بدهد یا باید از وزارت بهداشت ودرمان اخذ کنم ؟ اگر قرار باشد هزینه را وزارت بهداشت بدهد دستور قاضی لازم دارد ؟ یا کروکی و نامه پزشکی قانون و مدارک بیمارستانی دال بر هزینه ام راشته باشم کافی است ؟

3- از هزینه های که انجام داده ام، چه بخشی از آن یا چه درصدی آز آن به من برگشت داده می شود؟

لطفا و خواهشا ً راهنمایی بفرمایید که آیا میشود واقعا ً هزینه هایم را پس بگیرم؟ چگونه؟

از همه بزرگوارانی که وقت میزارن و کمک می کنند کمال تشکر را دارم.

یا حق.

1 پاسخ
توسط (51,790 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
درود بر شما

ارزوی سلامتی برای شما دارم

((حق گرفتنیست و مستلزم صرف هزینه ))

برای دریافت هزینه های پرداخت شده بالینی مطابق ماده 1 بیمه ثالث 95 میتوانید

1. با ارسال اظهارنامه و به استناد ماده 1 ق ب ث 95 درخواست پرداخت این هزینه ها را به بیمه گر مربوطه اعلام نمایید

2. در صورت عدم پاسخ به اظهارنامه شما میتوانید با خواسته فوق الذکر در دادگاه عمومی اقامه دعوا کرده  بیمه گر را با دفاعی مستدل و محکم محکوم به پرداخت هزینا های بالینی ناشی از حادثه رانندگی نمایید