در بازنشستگی و مستمری توسط
می‌خواهم بازنشسته شوم. بهترین زمان بازنشستگی در طول سال چه موقع است؟
 اول سال بازنشسته شوم بهتر است یا وسط و یا آخر سال؟
کدام‌یک مزایای بیشتری دارد؟
1 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)

هرچقدر زمان بازنشستگی به آخر سال نزدیک‌تر باشد بهتر است،
 به دو دلیل:
 اول اینکه چنانچه حکم بازنشستگی به بعد از سال منتقل شود افزایش‌های حقوقی بازنشستگان به شخص مزبور تعلق نمی‌گیرد.

به طور مثال اگر هیئت دولت افزایش حقوق سال x6 را ۱۵ درصد اعلام کند برای کسی که اول فروردین سال x6 بازنشسته شده افزایش مذکور اعمال نخواهد شد. چراکه این افزایش شامل حال کسانی است که در سال‌های قبل بازنشسته شده‌اند.

 دلیل دوم این است که مستمری بازنشستگی برای بیمه‌شده‌ای که آخر سال بازنشسته می‌شود در وضعیت بهتری محاسبه خواهد شد. چراکه برای محاسبه مستمری متوسط میانگین حقوق دو سال پایانی خدمت ملاک عمل است. بیمه‌شده‌ای که ۲۴ ماه پرداخت حق‌بیمه وی طی دو سال پر شود و زیاد به عقب برنگردد، با توجه به تورم و افزایش‌های سالانه، حقوق و مستمری بیشتری دریافت خواهد کرد.

به‌طور مثال اگر حقوق مبنای کسر حق‌بیمه فردی را در دو سال آخر خدمت حداقل در نظر بگیریم و این شخص بخواهد آخر اسفند سال x5 بازنشسته شود، میانگین دستمزد دو  سال آخر عبارت خواهد بود از:
 ۱۲ ماه حقوق سال x4 و  ۱۲ ماه حقوق سال x5
که میانگین آن از جمع حقوق (سال x4 و سال x5) تقسیم بر ۲۴ به دست می‌آید.

 حال اگر شخصی اواسط سال x5 بخواهد بازنشسته شود. ۶ ماه حقوق سال x5 و ۱۲ ماه حقوق سال x4 و ۶ ماه نیز حقوق سال x3 ملاک محاسبه خواهد بود که:

با توجه به ۶ ماه حقوق سال x3 میانگین مجموع کمتر از مبلغ مورد قبلی خواهد بود.