بیمه مرکزی اعلام کرد: پرداخت خسارت ۹۳.۲ هزار میلیارد ریالی صنعت بیمه در ۹ ماهه اول۹۴

شرکت‌های بیمه در ۹ ماهه اول ۱۳۹۴ حدود۹۳.۲ هزار میلیارد ریال خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲۲.۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی بیمه مرکزی ، بر اساس اعلام اداره تحلیل های آماری، صنعت بیمه همچنین طی این مدت حدود ۱۶۵.۷ هزار میلیارد ریال در بازار بیمه کشور حق بیمه تولید کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱.۷ درصد افزایش داشته است.
سهم بخش غیردولتی از این مقدار به حدود ۵۸ درصد رسید و ۴۲ درصد دیگر توسط بیمه ایران به عنوان تنها شرکت بیمه دولتی تولید شد. شرکت های‌ بیمه: ایران، آسیا، البرز، دانا، پارسیان، معلم، کوثر، پاسارگاد و کارآفرین (هر یک دارای سهم بالاتر از سه درصد) در مجموع ۸۴.۷ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده اند.
تعداد بیمه‌نامه‌های صادره در این مدت نیز با ۱۰ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل در حدود ۳۵.۵ میلیون فقره بود. ۳۵.۹ درصد حق‌بیمه‌های تولیدی به رشته بیمه شخص‌ثالث و مازاد و ۲۷.۵ درصد به رشته بیمه درمان اختصاص داشت. سهم بیمه های زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب به میزان ۱۱.۷ و ۵.۵ درصد از پورتفوی حق بیمه تولیدی بازار رسید.
بر اساس این گزارش، شرکت های بیمه در این مدت همچنین بیش از ۱۷.۷ میلیون مورد خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با ۹ ماهه سال قبل ۳۴.۶ درصد رشد داشته است. بخش غیردولتی ۵۵.۲ درصد از خسارت های بازار بیمه را جبران کرده است. همچنین ۴۰.۳ درصد از خسارت‌های بازار بیمه در رشته شخص ثالث و مازاد و ۳۳.۶ درصد در رشته درمان پرداخت شده است. بیمه های زندگی و بدنه اتومبیل نیز هرکدام در حدود ۶.۵ درصد از خسارت های پرداختی بازار بیمه سهم دارند.
طبق اعلام اداره تحلیل های آماری، نسبت خسارت (که حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی بر حسب درصد است و در محاسبه آن نسبت، مبالغ خسارت های معوق، ذخایر حق‌بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه های اداری- عمومی دخالت داده نمی شود) در این مدت نزدیک به ۵۶.۲ درصد بود و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵ واحد افزایش نشان ‌داد.
نسبت خسارت ۹ شرکت بیمه: متقابل کیش، نوین، ملت ، سینا ، دانا، ایران ،آسیا، پارسیان و کوثر بالاتر از این میزان در بازار بیمه بوده است. (به ترتیب با: ۷۹۶.۷، ۸۶.۹، ۸۵.۴ ، ۷۵.۸، ۶۹.۲، ۵۹.۹، ۵۹.۲؛ ۵۷.۲ و ۵۶.۵ درصد)
رشته های‌ بیمه اعتبار، درمان، بدنه اتومبیل و شخص ثالث نیز به ترتیب با حدود ۳۷۴، ۶۸.۶، ۶۵.۹ و ۶۳.۱ درصد، نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه (با ۵۶.۲ %) داشتند. پس از این رشته ها، نسبت خسارت رشته‌ های بیمه مسئولیت و کشتی (با ۵۱.۹ و ۵۰ درصد) بالاتر از این نسبت در سایر رشته های بیمه بوده اما پایین تر از نسبت خسارت بازار بیمه قرار دارند.
بر اساس تحلیل های آماری، همچنین حق بیمه تولیدی در ۱۲ماهه منتهی به آذر سال جاری با ۱۸.۸ درصد رشد به ۲۲۴ هزار میلیارد ریال بالغ گردید. در این مدت، خسارت پرداختی صنعت بیمه نیز ۲۳ درصد رشد کرده و نسبت خسارت این دوره را به ۶۲.۲ درصد رساند. طی این مدت، سهم بیمه های زندگی از پرتفوی صنعت بیمه نیز به ۱۲.۳ درصد افزایش یافت.

—————————————————————————————————————————————–

اموال مجاور در بیمه مهندسی به چه معنی است؟

اموالی که در یک پروژه متعلق به کارفرما یا پیمانکار بوده و جزء قرارداد ساخت و نسب نباشد به نام اموال مجاور نامیده می شود.

در هر پروژه ای کلیه پیمانکاران طبق ماده ۲۱ شرایط عمومی پیمان می بایست پروژه ایی را که با کارفرمایی قرارداد منعقد نموده بیمه نماید .یکی از مواردی که بسیار با اهمیت بوده و خیلی از نمایندگان بیمه وشبکه فروش آن را اشتباها همان ثالث تلقی می نمایند اموال مجاور است که در بسیاری از موارد خسارتی ، مشکلاتی را بین بیمه گذار و بیمه گران ایجاد می نماید. لذا باید این تفکیک را در پوشش بیمه مهندسی برای بیمه گذار تشریح کرده و نحوه پوشش بیمه اموال را که با دریافت حق بیمه جداگانه صورت می گیرد ارائه داد.

—————————————————————————————————————————————–

سوالات مربوط به بیمه مسئولیت

۱- آیا می دانید که وفق ماده ۱۰ آئین نامه ۷۱ مصوب شورای عالی بیمه، عرضه کننده بیمه مکلف است قبل از صدور بیمه نامه،فرم پیشنهاد بیمه را که توسط متقاضی خدمات بیمه تکمیل و امضا شده دریافت و یک نسخه را در سوابق خود نگهداری نماید.

۲- آیا می دانید بیمه گذار موظف است حداکثر ظرف مدت ۵ روز کاری، مراتب وقوع حادثه را به اطلاع بیمه گر برساند.

۳- آیا می دانید در زمان خرید بیمه نامه اعلام تعداد کارکنان کمتر از میزان واقعی(در رشته بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان)، موجب می شود تا در زمان پرداخت خسارت، خسارت را به نسبت حق بیمه تعیین شده به حق بیمه متناسب با خطر مشدد پرداخت نمایند.(اعمال قاعده نسبی موضوع ماده ۱۰ قانون بیمه مصوب ۱۳۱۶

 

—————————————————————————————————————————————–

سوالات مربوط به بیمه آتش سوزی

برای اخذ بیمه‌نامه آتش سوزی چه باید کرد؟
می‌توان به نزدیکترین شعبه یا نمایندگی بیمه مراجعه نمود و با پر کردن فرم پیشنهاد، تقاضای صدور بیمه‌نامه نمود. واحد اجرایی فرم پیشنهاد را بررسی و حق بیمه را محاسبه و به مشتری اعلام می‌نماید. به محض پرداخت حق بیمه، بیمه نامه صادر و به همراه قبض رسید حق بیمه تحویل مشتری که از آن پس بیمه‌گذار نامیده می شود می‌گردد.

در بیمه آتش‌سوزی چه مواردی می‌توانند بیمه شوند؟
در بیمه آتش سوزی به غیر از انسان هر موردی می‌تواند تحت پوشش قرار گیرد مانند خانه، مغازه، کارگاه، کارخانه، دام، ماشین و وسایط نقلیه، البته انسان نیز در بعضی طرح‌های آتش‌سوزی از قبیل طرح جامع خانه و خانواده و طرح مهر می‌تواند تحت پوشش قرار گیرد.

مدت بیمه‌نامه آتش‌سوزی چقدر است؟
مدت بیمه آتش‌سوزی معمولاً یکسال است. برای زمان‌های کمتر از یک سال تعرفه کوتاه مدت و برای مدت زمان مازاد بر یک سال از تعرفه روز شمار استفاده می‌شود.

نحوه پرداخت حق بیمه در بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی به چه صورت است؟
حسب توافق با شرکت بیمه، بیمه‌گذار می‌تواند حق بیمه را نقداً و یا به صورت اقساط به بیمه‌گر پرداخت نماید.

دیدگاهتان را بنویسید