بیمه کشتی

انواع بیمه نامه های قابل ارائه به مالکان کشتی :

این کلوزها کاملأ استاندارد و دارای تنوع گسترده بوده و هر کلوز مبین پوشش خاصی می باشد.

مهمترین کلوزهای قابل ارائه در بیمه های شناورها:

۱- کلوز ۲۸۰ (زمانی) تمام خطر:

اهم خطرات تحت پوشش این کلوز عبارتند از :

۲-کلوز۲۴۸ (زمانی) خسارت کلی +سه چهارم مسئولیت تصادم و زیان همگانی و هزینه های نجات:

این کلوز خسارت کلی شناورها را مورد پوشش قرار می دهد بدین معنی که چنانچه کشتی به علت یکی از خطرات تحت پوشش غرق گردد و یا از بین برود خسارت قابل پرداخت می باشد ولی خسارت جزئی تحت پوشش این کلوز نمی باشد.

۳-کلوز۲۸۹ (زمانی) خسارت کلی+ هزینه های نجات:

این کلوز نیز خسارت کلی و یا از بین رفتن کامل کشتی را تحت پوشش قرار می دهد.

۴-کلوز ۳۴۶ (زمانی)تمام خطر:

این کلوز  یکی از کاملترین کلوزهای موجود بوده که تمامی خسارت مشمول عنوان جزئی و کلی را پوشش می دهد و ویژه شناورهای صیادی است.

۵-کلوز ۲۸۱ (خطر جنگ):

این کلوز در خصوص خطرات ناشی از جنگ می باشد که به صورت خطرات اضافی قابل ارائه می باشد.

ب)پوشش مسئولیت شناورها

علاوه بر خطراتی که بدنه و ماشین آلات شناورها را تهدید می کند صاحبان شناورها به واسطه نوع فعالیت خویش مسئول حفظ سلامت کارکنان و وسایل آنها و محمولات مورد حمل نیز می باشند. همچنان که در موارد وقوع تصادم (collision) مسئول هر گونه آسیب احتمالی به سایر شناورها و یا اسکله و سکوهای مستقر در دریا و یا آلودگی آبها(pollution) می باشد.

حال با توجه به اینکه کلوزهای مورد استفاده در بدنه شناورها، مسئولیت مالکان را اصلاً پوشش نمی دهد و آنهایی هم که پوشش می دهند به صورت کاملاً محدود بوده و فقط مسئولیت شناورها در هنگام وقوع تصادم و برخورد با کشتی دیگر را پوشش می دهند،

لذا به منظور جلوگیری از ضرر مالکان و برای ایجاد اطمینان در سفرهای دریایی کلوپ هایی تأسیس شده اند که به کلوپ های (P&I) معروف می باشند که در سطح جهان دارای فعالیت بسیار گسترده ای بوده و خساراتی را که ناشی از مسئولیت مالکان می باشد را پوشش می دهند.

بیمه هواپیما

انواع بیمه های هوایی در ارتباط با هواپیماهای مسافربری و باری، هلیکوپترها و انواع هواپیماها و وسایل پرنده سبک و فوق سبک را می توان به شرح ذیل تقسیم نمود که بیمه گذاران می توانند همه این پوشش ها را در قالب یک بیمه نامه خریداری نمایند:

۱-بیمه های اجباری(قانونی):

پوشش بیمه های اجباری هر فروند هواپیما مطابق با دستور سازمان هواپیمایی کشوری ایران (ICAO) عبارتند از:

الف) بیمه مسئولیت قانونی شرکت های هواپیمایی نسبت به مسافران و خدمه پروازی:

بر اساس این پوشش، بیمه گر مسئولیت قانونی بیمه گذار را در ارتباط با صدمات مالی و جانی ناشی از حادثه وارد به مسافرین و خدمه پروازی، مادامی که به هواپیما سوار می شوند، در مدتی که داخل هواپیما هستند و یا در حالی که از هواپیما پیاده می شوند را تحت پوشش قرار می دهند. قابل ذکر است که هنگام تنظیم بیمه نامه می بایست به پیمان ۱۹۲۹ ورشو و پروتکل ۱۹۵۵ لاهه و نیز قانون دیات اسلامی توجه کامل داشت.

همچنین بیمه گذاران در صورت توافق بیمه گر و همچنین تأیید سازمان  هواپیمایی کشوری می توانند پوشش بیمه ای ارزانتری را برای وسایل پرنده و هواپیماهای شخصی فوق سبک خود نسبت به بیمه مسئولیت سرنشین ابتیاع نمایند که فقط صدمات ناشی از حادثه وارد به سرنشینان که منجر به فوت یا نقص عضو دائم می گردد را جبران می نماید که پوشش بیمه حوادث سرنشین نام دارد.

ب) بیمه مسئولیت شرکت های هواپیمایی نسبت به اشخاص ثالث:

اگر در اثر سقوط و یا برخورد هواپیما، اشخاص ثالث (به غیر از سرنشینان هواپیما) دچار خسارت شوند بیمه گر با توجه به شرایط بیمه نامه و بنا به تشخیص محاکم صالحه، خسارت مالی و جانی را تا سقف سرمایه بیمه نامه جبران خواهد کرد.

۲- بیمه بدنه هواپیما:

در این نوع  بیمه، بیمه گر مطابق با شرایط بیمه نامه کلیه خسارات کلی و جزئی وارد به بدنه هواپیما را پرداخت کرده، یا هواپیما را تعمیر و یا جایگزین می نماید.

بیمه پول شامل بیمه پول در صندوق و پول در گردش می شود:

بیمه نامه پول در صندوق

فقدان وجوه نقد و یا اسناد مالی که قابل تبدیل به پول باشند از قبیل چک های مسافرتی، چک های بانکی، سفته و اوراق بهادار که  موضوع این بیمه نامه  می باشند، در  اثر  بروز خطرات ناشی از آتش سوزی، صاعقه، انفجار، سیل، زلزله، طوفان، سرقت، دزدی یا شکست حرز و تصادف وسیله نقلیه حامل وجوه که منجر به مفقود و یا از بین رفتن وجوه گردد، تحت پوشش این بیمه نامه قرار می گیرند.

متقاضیان این بیمه نامه می توانند کلیه  شرکت ها، کارخانجات تولیدی، موسسات اعتباری، بانک های قرض الحسنه، فروشگاه های زنجیره ای، آژانس های صندوق مسافرتی و … که همگی به نوعی با مسئله نقدینگی و نگهداری وجوه در صندوق در طی شبانه روز و همچنین با  نقل و انتقال وجوه از نقطه ای به  نقطه دیگر روبرو  بوده و لذا  هر  یک از این  واحدهای اقتصادی و بازرگانی به منظور حفظ اموال اشخاص ثالث که به صورت امانت نزد آنها  قرار دارد، از این پوشش بیمه ای،می توانند بهره مند گردند.

در این نوع  بیمه، پول “اسکناس یا وجوه رایج  مملکتی “،سکه “به  استثنای “مسکوکات گرانبها”، چک بانکی و تمبرهای مالیاتی موجود در صندوق و خزانه مؤسسات، شرکت ها و بانک ها مادامی که در صندوق یا خزانه مذکور  نگهداری می شود در مقابل خطر سرقت با شکستن حرز، تحت پوشش بیمه ای می باشد. ضمناً چنانچه محل استقرار صندوق یا خزانه متعلق به بیمه گذار باشد خسارات وارده به محل مورد بیمه در نتیجه سرقت یا اقدام به سرقت نیز تحت پوشش قرار می گیرد.

بیمه نامه پول در گردش

در این نوع بیمه، کلیه وجوه در حین نقل‌وانتقال از یک نقطه به نقاط دیگر در مقابل خطرهای آتش سوزی، انفجار، صاعقه و سرقت (اعم از مسلحانه یا غیر مسلحانه با جبر و عنف) تحت پوشش این بیمه است.

پول ، دلار

بیمه اعتباری

بیمه های اعتباری، براساس این طرح تسهیلات بانک ها و مطالبات شرکت هایی که کالا و محصولات خود را به‌صورت اقساطی به فروش می رسانند در برابر خطر عدم وصول مطالبات، تحت پوشش بیمه ای قرار می گیرد.

کلیه بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری و شرکت هایی که براساس قرارداد فروش تنظیمی ، عملیات فروش های اعتباری انجام می دهند می توانند برای اطمینان از وصول مطالبات و تضمین سرمایه خود از پوشش بیمه ای یاد شده استفاده نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید